Имају чиме да се поносе

Кајакашки савез Србије сумирао је резултате у успешној 2016. години.Српски репрезентативци у кајаку и кануу на међународним такмичењима освојили су укупно 48 медаља

 (14 у сениорској и 34 у конкуренцији млађих сениора и јуниора). Међу освојеним медаљама истичу се сребрна са Олимпијских игара у Рију, прва после 32 године, као и три титуле првака Европе у сениорској конкуренцији. Освојена је и прва медаља у конкуренцији такмичара на дивљим водама.

- Пресрећан сам што и ове године могу да кажем да је била је једна од најбољих у историји српског кајака. Марко и Миленко су освојили прву олимпијску медаљу у кајаку после пуне 32 године. Марко Новаковић и Небојша Грујић постали су шампиони Европе. Злато у сениорској конкуренцији освојиле су Кристина Бедеч,Милица Старовић и Далма Бенедек. Ова година је историјска и у кајаку на дивљим водама јер су Милица Костов и Кристина Петровић освојиле прву медаљу за нашу земљу на Светском првенству. И веома сам поносан на све њих - нагласио је председник Савеза Мирко Нишовић и додао да га посебно радују успеси младих такмичара, који су освојили чак 34 медаље.

Награђени су науспешнији у протеклој години у неколико категорија: Награду за подвиг године добио је Огњен Перовановић који је спасао оца и сина од дављења и помогао полицији да из реке извуку тело малолетног утопљеника које рониоци нису могли да изнесу из реке. Најуспешнији у категорији слалома је клуб Гусар, у категорији спуста је клуб Дрина, а у категорији спринт је Таркет. Награду за најбољег младог спортисту добила је Биљана Релић. У сениорској конкуренцији, међу дамама најуспешнија је Кристина Бедеч, док су у мушкој конкуренцији најбољи Марко Томићевић и Миленко Зорић.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести