Ивановић инсистира на високим циљевима

У Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику окупили су се кандидати за први тим ФК Војводина, пред којима је почетак рада на зимским припремама. После

обавезних лекарских прегледа, састанка с руководством и упознавња с новим шефом стручног штаба Драганом Ивановићем, црвено-бели су, подељени у две групе, одрадили тестирања, а у среду ће имаи и прве тренинге у склопу припрема за пролећни део сезоне. Извесно је да ће екипа, 19. или 20. јануара, отићи у топлије крајеве како би брусила форму за наставак Суперлиге, а где ће то бити, како су нагласили представници управе клуба, биће познато за дан, два.

- Током прошле године клуб није могао да вас испрати, иако сте свој део посла одрадили и стално били при врху табеле - рекао је у првом обраћању играчима председник клуба Душан Мијић. - Сада је ту нова управа, која је дошла да покуша да вас прати и која вам изражава захвалност за све оно што сте одрадили јесенас на терену, уз жељу да у истом стилу наставите и на пролеће. Само заједничким деловањем моћи ћемо да остваримо жељени резултат, а ви добро знате шта Војводина жели и који су јој приоритети. И сам сам био играч и јако добро знам да фудбалери често падају у клопке, па апелујем на вас да то не чините и да размишљате једино о вашем клубу, а то је тренутно Војводина. Не оптерећујте се менаyерима или навијачима, већ настојте да размишљате једино о тренинзима и оном што од вас буде захтевао нови шеф стручног штаба Драган Ивановић.
Играчима се потом обратио и Драгослав Вуковић, председник Надзорног одбора клуба.

- И сами сте били сведоци турбуленцијама које су се у клубу дешавале у претходном периоду, односно одласку једне и доласку друге управе - нагласио је Вуковић. - Преузели смо незахвалну улогу и суочили се с бројним проблемима. Током претходних дана, неки од вас су тражили исписнице, а разни менаyери су се појављивали у клубу. Замолио бих вас да успоримо с тим. Почињу, ево, припреме, а свако ко буде пронашао клуб, који се налази у бољој финансијској ситуацији, може да дође на разговор. Немојте наседати на провокације и приче менаџера, већ максимално тренирајте. Уколико се деси да неко од вас и промени средину, нека тамо оде потпуно спреман да задовољи у ономе што тај неки нови клуб од њега буде захтевао.

Тренутно сте играчи Војводине и она је, за српске услове, велика. Није нам циљ да вас спутавамо, напротив, желимо да вам помогнемо да направите искорак у каријерама, али само под условом да за то постоје објективне околности. Од вас захтевамо да максимално извршавате све оно што тренер буде од вас тражио. Финансијска ситуација у клубу је лоша, али ћемо гледати да испунимо све обавезе које према вама имамо. Жеља нам је да до краја прелазног рока дођемо у ситуацију да вам ФК Војводина ништа не дугује, свесни да то неће бити лако. Зато и ви морате да нам помогнете тако што нећете долазити с нереалним захтевима и причама.

Фудбалерима се обратио и нови шеф стручног штаба Драган Ивановић.
- На почетку припрема сви треба да будемо добро расположени, како бисмо се што боље и брже упознали. До сада сте играли леп и запажен фудбал, а многи од вас доста су напредовали у протеклих годину дана. Овде сам рођен, па сам са задовољством пратио ваше партије и могу да признам да је била милина гледати вас у квалификацијама за Лигу Европе.

Међутим, по питању афирмације играча из сопственог погона, Војводина је направила паузу од неке две године и желим да се то промени. То је управо био један од важнијих разлога што сам прихватио позив да дођем на чело тима. Већ смо практично осигурали учешће у домаћем плеј-офу, а добрим играма настојаћемо да остваримо победе на свих девет преосталих утакмица и тиме задовољимо јавност и новосадску публику. Наравно, циљ нам је да покушамо да освојимо и Куп Србије – казао је Ивановић.

По завршетку првог дела састанка, Драган Ивановић и његови сарадници одржали су и његов други део, на којем су присутни били сви играчи и комплетан стручни штаб. Потом се екипа, подељена у две групе, преселила у балон-салу Меyик на Камењару, где су кондициони тренер Александар Јанковић и Здравко Перић обавили тестирања кандидата за први тим.

А. Предојевић
 

На прозивци 36 фудбалера

Тренеру Ивановићу јавило укупно 36 фудбалера.
Присутни су били - голмани: Марко Кордић, Никола Перић, Емил Роцков и Милан Илић.
Одбрамбени играчи: Иван Лакићевић, Никола Аксентијевић, Милан Лазаревић, Никола Антић, Џенан Бурековић, Давид Хрубик, Владимир Ковачевић, Дарко Пушкарић, Богдан Планић, Нино Пекарић и Александар Андрејевић.
Играчи везног реда: Новица Максимовић, Душан Јованчић, Марко Вукасовић, Марко Ђуришић, Филип Малбашић, Филип Кнежевић, Ненад Гаврић, Михајло Нешковић, Никола Трујић, Синиша Бабић, Урош Стаменић, Дејан Мелег, Александар Палочевић, Лазар Зличић, Петар Мићин, Дарко Јовић и Срђан Шћепановић.
Нападачи: Милош Трифуновић, Саша Ћурко, Страхиња Крстевски и Марко Бачанин.
Нино Пекарић и Саша Ћурко се налазе у процесу рехабилитације и сигурно неће конкурисати за састав екипе током пролећа.

Вуковић: Воша ће се спасти

Драгослав Вуковић је, обраћајући се играчима, посебно апострофирао следеће:
- Дошли смо да спасемо Војводину и она ће се спасти. Клуб постоји већ готово 103 године и постојаће барем још толико. Ако ви, као играчи, можете да осцилирате у форми, тако и клуб, који је жив организам, понекад пролази кроз тешка времена. Њега не чине зидови и терени, већ смо то сви ми заједно и зато немојте да потцењујете ову средину. Не желим да ме ико погрешно схвати, али Војводина је потребнија вама него ви њој. Будите сигурни да она не може да вам нашкоди, већ, напротив, може само да вам помогне – истакао је Вуковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести