Кочовић чека праву понуду

Након победе у последњем првенственом колу Прве лиге Србије над Динамом из Врања, фудбалери Пролетера добили су вољно до новог окупљања које би требало да уследи

 почетком наредног месеца. У клубу са Слане баре задовољни су избореним опстанком и освојеним осмим местом уз 40 бодова на конту. Уз то, задовољство повећава и чињеница да су и други задатак - подмлађивање и стицање неопходног искуства младих фудбалера -  успешно обавили. Најстандарднији у редовима Пролетера био је Ненад Кочовић, леви спољни играч, који је у 28 одиграних утакмица постигао два гола.

- Одиграо сам једну од најбољих сезона у каријери у екипи која је претрпела много измена и у којој су наступали већином млади и талентовани играчи. Након одласка у полусезони неколико квалитетних момака, навијачи су били забринути да ли ћемо успети да останемо у лиги. Тренер Сабо са сарадницима успешно је сложио екипу од искуства и младости, па смо до основног циља стигли неколико кола пре краја - рекао је Кочовић, који је, осим постигнутих голова, квалитетним пасовима и извођењем прекида, често асистирао саиграчима.

У зимском прелазном року Кочовић је  био на припремама  са „грађевинарима“ из Београда. У летњем прелазном року слободан је у бирању нове средине.- Прошао сам комплетне припреме с Радом. Међутим, прелазак у редове суперлигаша се изјаловио, јер клубови нису нашли заједнички језик, па сам се, као прави професионалац, ставио на располагање тренеру Золтану Сабоу, који је имао пуно поверење у мене. Одужио сам му се, надам се, квалитетним оартијама.

Утакмицом с Динамом, престале су све моје обавезе према Пролетеру у коме сам напредовао и играчки сазрео и за већа достигнућа од Прве лиге. Да би  спреман дочекао евентуалну понуду наших суперлигаша или иностраних клубова, тренирао сам индивидуално, био на прозивци Спартака, а онда заједно с људима који су задужени за моју каријеру, одлучио да не журим. Права понуда ускоро ће, убеђен сам, бити на столу. Једно је сигурно, а то је да је Пролетер успешно завршена епизода - истакао је на крају Ненад Кочовић, рођени Лозничанин, који је клубу у коме је поникао, дао гол, обезбедивши Пролетеру врло важан бод на путу ка опстанку.    

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести