Коновалов одбранио титулу првака, појас наменио Вучићу

Репрезентативац Србије у кик боксу, члан "Палминих тигрова" Александар Коновалов вечерас је у Јагодини одбранио титулу професионалног првака света у лоу кик категорији до 64,5 килограма.

Коновалов је, у трећој рунди, приморао противника, изазивача Луку Мамелија из Италије, да након три бројања, преда меч.

Од самог почетака Коновалов је форсирао напад, повезивао ударце и на крају тријумфовао.

Меч је, у Спортској хали Јаса пратило 6.000 гледалаца, међу којима и шеф дипломатије Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар спорта и омладине Вања Удовичић и министар рударства и енергетике Александар Антић.

Поново освојени појас светског првака Коновалов је, на рингу, предао Удовичићу, са молбом да га уручи премијеру Александру Вучићу.

Удовичић је после меча рекао да само врхунски спортиста зна колико је тешко постати светски шампион, а још теже одбранити ту титулу.

"Оно што се са поносом може да каже је да Србија има светског сампиона, да Јагодина има светског шампиона и искрено се надам да ће Коновалов наставити да буде идол нашој омладини, да ће многи млади спортисти кренути његовим путем у жели да буду светски шампиони", рекао је Удовичић.

Председник Скупштине града и власник "Палминих тигрова" Драган Марковић - Палма, захвалио се министрима и представницима амбасада што су дошли у Јагодину да гледају меч и подрже Коновалов, и истакао да је "кики бокс будућност у свету и један нод најхуманијих спортова".

"Јагодина је изградила 50 спортских терена и неколико Спортских дворана, хоћемо да скренемо младе са лошег пута, да се баве спортом да буду у дворанама на спортским теренима", рекао је Марковић.

Марковић је позвао младе да се баве спортом, наводећи да су спортисти били и остали најбољи амбасадори.

"Пуно ми је срце када видим да дају све од себе, а посебно што је Коновалов одбарнио титулу са веома тешким противником", рекао је Марковић.

Дачић је рекао да се Србија и Јагодина поносе са вечерашњом победом Коновалова.

"Овакав спектакл може само да организује Марковић, ентузијаста и човек који је посвећен спорту али и свим другим пословима које ради са успехом", казао је Дачић.

О мечу се похвално изразио и министар унутрашњих послова Стефановић, а председник светске кик бокс федерације Борислав Пелевић је истакао да се од Коновалова очекује још много медаља.

Мечу, који је је отворио Пелевић, присуствовали су и представници 15 амбасада, међу којима амбасадори Русије Александар Чепурин и Кине Ли Мачанг.

Двобоју Коновалова и Мамелије претходило је шест уводних борби кик боксера из Јагодине, Београда, Ниша, Врања, Новог Пазара и Косовске Митровице.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести