Алимпијевић: Ефес више није исти тим као пре месец дана...

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић уочи гостовања Ефесу у Евролиги изјавио је да дуел у Истанбулу неће имати много сличности са оним у Београду од пре месец дана, пре свега због промене тренера и улога играча турског клуба.
Dusan Alimpijevic/ANDREJ CUKIC
Фото: EPA/ANDREJ CUKIC

Звезда је у Београду савладала турски тим 100:81. 

"Доста промењених улога у односу на прву утакмицу. Прво што је уочљиво је да играмо поново у против њих у кратком временском периоду због промене распореда такмичења у другом делу Евролиге. Они су променили тренера, али и улоге Лида и Штимца, а ту је одлазак једног и долазак другог играча. Зато не мислим да ће ова утакмица по било чему бити слична оној коју смо одиграли у Београду", изјавио је тренер Црвене звезде за клупски сајт поновивши да његов тим очекује тежак распоред у наставку сезоне, а први наредни изазов после Ефеса је Цедевита у АБА лиги.

Звездин првотимац Џејмс Фелдин сагласио се са тренером да је Ефес сада потпуно другачији, али да његов тим спремно и пун самопоуздања улази у нови окршај у Евролиги.

"Идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу. Имају новог тренера, довели су новог играча, прекинули су сарадњу са некима. Морамо да будемо спремни за њихов атлетицизам и другачију игру. Ова утакмица ће бити потпуно другачија од оне у Београду, али наш приступ би требало да остане исти као на осталим утакмицама Евролиге".

Црвено-бели заузимају 11. место са скором 7-9, док је Ефес последњепласирани са четири победе и 12 пораза.

Утакмица 17. кола Евролиге између Ефеса и Црвене звезде игра се у петак од 18.30 сати у Истанбулу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести