Богдановић: НБА? Када је најлепше онда се иде...

БЕОГРАД: Српски кошаркаш Богдан Богдановић изјавио је данас да још увек није одлучио да ли ће овог лета отићи у НБА лигу из Фенербахчеа јер жели да види какву би улогу могао да има у Сакраменту, али да има велику жељу да пређе у САД.
Bogdan
Фото: Fenerbahce/Twitter

Према његовим речима све би требало да буде познато после 1. јула када ће кренути у преговоре са клубом чији је потпредседник Владе Дивац.

"Добијао сам поруке из Сакрамента после Фајнал-фора Евролиге, то је нормално, прате ме, имају жељу да дођем у САД, као и ја, али још нисам одлучио. Не знам да ли ћу овог лета или за пет зависи од много фактора, финансија, минутаже", рекао је Богдановић новинарима у ТЦ Ушће.

Како је нагласио, долазак у Фенербахче био је са циљем да преко Истанбула оде у најјачу лигу света.

"Свако лето сам одлучивао, па тако ћу и ово. Кажу да је најбоље да се оде када је најлепше. Тако сам отишао из Партизана", алудирао је Богдановић на титуле првака Турске и Евролиге.

Одлични шутер додаје да није имао времена да прослави трофеј шампиона Европе, али да је осећај феноменалан.

"Због тога сам радио целу каријеру и изабрао баш Фенербахче. Мислим да не треба да жале за мојим одласком, дао сам 300 одсто и сад чекам шта ће да се деси".

Богдановић је избегао питање циљевима на Европском првенству са репрезентацијом Србије поруком да је рано за најаве јер је најважније да тим буде у најјачем саставу.

"Једва чекам обавезе са репрезентацијом, можда и због сјајних пријатељских односа међу нама, то је најбитније. После медаља имамо самопоуздање, скоро сви играчи имају добру сезону, то је важан фактор за успех, али је пресудно да погодимо форму", рекао је он.

Претходно, Богдановић ће организовати камп за најталентованије дечаке и девојчице из региона на теренима КК Партизан на Калемегдану 26. и 27. јуна.

"Учестоваво сам на неколико кампова, увек сам волео да се такмичим и тај период буди у мени лепа сећања. Надам се да ће и данашња деца бити срећна на мом кампу. Имао сам своје идоле као дете, један од њих био је Кобе Брајант", закључио је Богдановић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести