Кокошков: Желим да водим Србију, али нека Сале дуго остане

БЕОГРАД: Кошаркашки стручњак Игор Кокошков изјавио је да би волео да једног дана постане селектор репрезентације Србије, али да то није реално у скоријој будућности и дао пуну подршку раду Александра Ђорђевића.
kokoskov
Фото: Tanjug/AP

"Српска репрезентација има, не доброг, него феноменалног селектора и човека Александра Ђорђевића, заиста сви треба да будемо пресрећни што је одлучио да се бави тиме и да има енергију, ентузијазам и амбицију да буде селектор. Ја му желим да докле год та жеља постоји код њега буде на том месту. Резултати су врло конкретни и врло опипљиви, погледајте само шта су урадили последње четири године. Моја жеља за радом са националним тимом наравно да постоји, али то није жеља у краткорочном плану и Боже здравља нека Сале буде селектор још много, много година", рекао је Кокошков.

Кокошков, освајач европске титуле са Словенијом 2017. године победом у финалу баш над Србијом, пожелео је све најбоље "Орловима" на предстојећем Светском првенству у Кини.

"Не бих издвојио нека посебна очекивања, пре бих им пожелео све најбоље, да сви буду здрави, да се одазову позиву селектора. Да направе добру атмосферу и да корак по корак може далеко да се догура. Не треба се бавити спекулацијама, једноставно корак по корак од првог окупљања до прве контролне утакмице, одласка на турнир. Једноставно стабилним и крупним корацима ићи напред и мислим да ће бити једно добро лето за српску репрезентацију".

Кокошков је после отказа у Финиксу, где је добио шансу да води НБА тим као први тренер из Европе икада у најјачој лиги света, одлучио да се придружи стручном штабу Сакрамента на позив генералног менаџера Влада Дивца.

"Претходна година у Финиксу је била сјајно искуство. Неке ствари у животу кликну, а неке не, и ту нема простора за неки горак осећај. На све гледам као на добро искуство и настављам даље. Кингси су нова страница, имају потенцијал, имају таленат и очекивања су да направе тај следећи корак и буду претенденти за плаy офф и да иду даље. Заиста мислим да је ово за мене била права одлука, осим у професионалном смислу, близу је Финикс где живим тренутно и где је моја породица".

Звезду Денвера Николу Јокића означио је као једног од пет најбољих кошаркаша света, за тандем из Сакрамента Богдана Богдановића и Немању Бјелицу изјавио је да су врло стандардни и предвидео им одличну сезону, док је за Милоша Теодосића рекао да би остао дуже у НБА лиги да је раније одлучио да одлазак "преко баре".

Кокошков ће предстојећег викенда бити предавач 18. Београдске тренерске клинике у хали "Ранко Жеравица", заједно са Стеном ван Гандијем Миланом Томићем и Александром Лукманом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести