НБА казнила кошаркаша Минесоте због хомофобних изјава

ЊУЈОРК: Челници НБА лиге казнили су кошаркаша Минесоте Ентонија Едвардса са 40.000 долара због хомофобних изјава у видео снимку објављеном на друштвеним мрежама, преносе амерички медији.
nba
Фото: Logo

Видео снимак је објављен прошле недеље. Едвардс се потом извинио, а затим и уклонио видео снимак са друштвених мрежа.

"Оно што сам рекао било је незрело, увредљиво и без поштовања и невероватно ми је жао. Ово је неприхватљиво и за то нема никаквог оправдања. Одгајан сам боље од тога", написао је Едвардс на друштвеним мрежама.

Челници Минесоте критиковали су Едвардса због објаве на друштвеним мрежама.

"Разочарани смо језиком и поступцима Едвардса на друштвеним мрежама. Тимбервулвси су предани томе да буду једна инклузивна и гостољубива организација за све. Извињавамо се због увреда нашег кошаркаша", изјавио је председник Минесоте Тим Конели.

Едвардса је критиковао и легендарни амерички кошаркаш Карим Абдул-Џабар.

"Било би лако свести ово на Едвардсову незрелост, јер он има само 21 годину. Проблем је у томе што смо видели превише познатих спортиста и власника клубова како доспевају на насловне стране ширећи расизам, сексизам или хомофобију. То је врло штетно за спорт уопште и за екипе и одржава стереотип о глупом и гадном спортисти", написао је Карим Абдул-Џабар на свом блогу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести