Крстин изненадио Терзића

Љубитељи бокса у Новом Саду били су у прилици да присуствују првом сениорском елитном турниру, Меморијалу Момчило Моша Савић, који је БК Војводина Микромаркет организовао

 у част и сећање на свог бившег такмичара и тренера. Моша није само оставио трага у Војводини, већ у Србији, али и Југославији као селектор, а посебан печат дао је као шеф катедре са борилачке спортове и као декан на Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду.

Квалитетне борбе одлични борци уједначеног квалитета, легенде бокса Слободан Качар, Мирко Пузовић, Драган Васиљевић и Љубиша Симић, учинили су да први Меморијал добије највише оцене. Слику и комплетан амбијент су употпунили и оплеменили чланови дечијег извођачког ансамбла АКУД „Соња Маринковић“. На турниру јаких бораца блистао је тешкаш Душан Крстин, победивши врхунског борца Никшу Терзића, који доминира овим просторима.

Крстин је изненадио спремношћу и жељом за победом, па није изненадила ни ласкава титула најбољег боксера која је завршила у његовим рукама, а награду му је уручио Мошин син Стеван Савић. За најбољег такмичара проглашен Милош Јанковић из Смедерева, који је оправдао титулу актуелног првака државе и против Румуна Адриана Сорина.

Као најборбенији пар изабрани су Иван Игњатовић и Миралем Ахмети. Два технички поткована такмичара, која су сударила рукавица у категорији до 81 кг, дали су све од себе и оставили срце у рингу. Победу је однео Игњатовић захваљујући бољој спремности.

Ј. Галић

 

Резултати

На Меморијалу постигнути су следећи резултати - до 60 кг: Вања Бачић (Спартак, Суботица) - Себастијан Шаћири (Лозница) 2:0 (2:1), Милош Јанковић (Смедеревац, Смедерево) - Војка Адриан Сорин (Банатул, Румунија) 2:0 (3:0), до 75 кг: Стефан Панић (Вукови са Дрине, Лозница) - Зоран Тешин (Шајкаши, Жабаљ) 2:0 (ТКО, 2. рунда), Богдан Малић (Раднички, Београд) - Оројове Онориоде Исак (Сегедин, Мађарска) 0:2 (1:2), до 81 кг: Иван Игњатовић (Вукови са Дрине, Лозница) - Миралем Ахмети (Војводина Микромаркет, Нови Сад) 2:0 (ТКО, 2. рунда), до 91 кг: Никша Терзић (Раднички, Београд) - Душан Крстин (Војводина Микромаркет, Нови Сад) 0:2 (1:2).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести