Куп Европе: И Кинескиња пала на Спенсу

Стонотенисерке Новог Сада приредиле су изненађење у 3. колу Купа Европе елиминисавши португалског представника Сао Жоао са 3:1.

Нови Сад - Сао Жоао 3:1

НОВИ САД: Стонотениска дворана СПЦ Војводина, гледалацa 350, судије: Мирјана Петровић и Јована Миљковић (Србија).

Резултат по партијама: Анета Максути - Олга Храмко 3:1 (3, 8, -7, 4), Ана Жофија Сењеши - Лин Гуи 0:3 (-6, -6, -7), Викторија Тружински - Маријана Гонзалес 3:0 (8, 2, 4), Анета Максути - Лин Гуи 3:1 (-7, 12, 10, 8).

Српског шампиона предводила је храбра и борбена Анета Максути, која је још једном потврдила да за њу нема непромостивих препрека. Одиграла је херојски, баш као прошле године против румунске Думдровице, када је савладала европску јуниорску првакињу, а овога пута пред њом је поклекла Кинескиња Лин Гуи, која се налази међу 150 најбољих играчица на свету.

Она је најпре на отварању, у партији која је трајала скоро сат времена, савладала Рускињу Олгу Храмко, био је то дуг меч је јер се  Рускиња претежно бранила. Капитен Ана Жофија Сењеши није могла више од приказаног против изузетне 23-годишње Кинескиње Гуи. 

Екипи Новог  Сада нову предност донела је Викторија Тружински пошто је максималнм резултатом победила Португалку Гонзалес. А то је, испоставило се у тактичком смислу био пун пун погодак, с обзиром на то да је наша репрезентативка постављена на позицији треће играчице.

Када су сви помислили да ће Кинескиња Гуи оправдати свој рејтинг и донети ново изједначење у партијама, посебно после лако освојеног првог сета у сусрету с Максутијевом, наша најбоља сениорска играчица  одиграла је мајстрално. Спашавала је неке на изглед изгубљене лопте, а разорним спиновима и са форхенд потпуно је изненадила противницу.

Кључни моменат се догодио у трећем сету пошто је Кинескиња при резултату 1:1 имала вођство 10:6. Новосађанка је одиграла херојски и освојила шест узастопних поена. На крилима фантастичне подршке готово 400 душа је потпуно разбила Кинескињу и лако одвела Новосађанке у четврто коло Купа Европе.

У следећем колу (16. децембара) Новосађанке ће дочекати стонотенисерке Тегема из Турске, које су савладале Моравске круне из Чешке.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести