Куп Србије: ЧСК Пивара - Црвена звезда 0:3 (0:1)

Звезда је рутинском победом у Купу пронашла какву-такву утеху за бледо издање у вечитом фудбалском дербију. Црвено-бели су резултатски били убедљиви

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца 2500, судија: Васић (Нови Жедник) стрелци: Полетановић у 32. Ал. Луковић у 72. и Сикимић у 83. минуту. Жути картони: Плавшић, Керкез, Давидов (ЧСК).

ЧСК ПИВАРА: Танкосић 6, Томовић 6, Јевић 6, Марковић 6, Керкез 6, Плавшић 6 (Мезеи 6), Никодијевић 5 (Фуртула), Вукасовић 6 (Степанов), Крстановић 6, Давидов 6, Жакула 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић 6, Петковић 6, Ал. Луковић 6, Ле Талек 6, Ристић 7, Полетановић 7, Ан. Луковић 7, Плавшић 7, Руиз 6 (Рачић), Моуче 5 (Срнић), Орландић 6 (Сикимић).

Звезда је рутинском победом у Купу пронашла какву-такву утеху за бледо издање у вечитом фудбалском дербију. Црвено-бели су резултатски били убедљиви на старту нашег најмасовнијег такмичења против екипе ЧСК-а (0:3). Леп амбијент на стадиону у Челареву на којем је шампион гостовао после осам година и коректна утакмица. Посебно емотиван меч био је за Срђана Плавшића који је прошао кроз млађе селекције ЧСК-а, а пред почетак добио је и пригодне поклоне од руководства домаћина.

Прволигаш је дисциплинованом игром у дефанзиви сасвим солидно у првих пола сата парирао шампиону. Већ у 9. минуту и спорна ситуација након старта Петковића над Јевићем, али за судију Васића то није био пенал. Хитри Крстановић је неколико пута побегао одбрани Звезде, ипак, без конкретног учинка. Гост је тек у финишу првог полувремена постао опаснији. У 30. минуту смо забележили добар покушај Руиза из слободног ударца. Нешто касније стигло је и вођство за Београђане. После центаршута Плавшића и избачене лопте на ивицу казненог простора уследио је леп волеј Марка Полетановића за вођство.

Могла је Звезда седам минута касније да пребрине све бриге, али шут капитена Александра Луковића са беле тачке зауставио је Танкосић. Претходно је Керкез играо руком у казненом простору после центаршута Моучеа и утисак је да је судија Васић исправно реаговао.
У наставку се играло далеко динамичније. ЧСК је направио неколико полуприлика, а Звезда постигла још два гола. Капитен Александар Луковић се у 72. минуту искупио за промашени једанаестерац. Сјајно је извео слободан ударац са 18 метара и матирао Танкосића. У самом финишу у листу стрелаца уписао се и резервиста Сикимић за убедљиво вођство и Звездин пролаз у наредну рунду Купа Србије.

З. Рангелов
В. Вујановић

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести