Куп Србије: Новосађани знају свој циљ

Рукометаши Војводине, у среду од 18 часова, биће гости екипи Спартака у Суботици, где се игра прва утакмица четвртфинала Купа Србије.

Дуел у дворани „Дудова шума“ биће други заредом између ова два тима у кратком периоду, јер су се исти ривали и на истом месту сусрели пре свега неколико дана у првенству. Војводина је тада победила, а из табора Новосађана прижељкују исти еплиог и у вечерашњем сусрету.

- Идемо на север бачке с намером да победимо. Добра ствар је то што се игра и реванш утакмица, па нећемо имати толико велики резултатски притисак. Знамо тачно шта нам је циљ, а то је да се пласирамо на фајнал-фор. Надам се да ће момци одиграти боље него пре неколико дана и да ће, због система такмичења, бити опуштенији. Велики проблем представљаће нам одсуство Остојића, којег чекају детаљни лекарски прегледи, али, по свему судећи, биће ван погона у три до четири утакмице – рекао је тренер Војводине Божо Рудић.

Недавни првенствени дуел Војводина је добила резултатом 26:23, а преломили су га црвено-бели средином другог полувремена. Оно што радује је то да се тада у листу стрелаца уписало чак девет играча Новосађана.

- То је оно што сваки тренер прижељкује. Најлепше би било када би, рецимо, свих играчи у пољу постигли по два-три гола и пођеднако поделили терет. Нисмо још увек ушли у пуну форму, темпирамо је сваком новом утакмицом и верујем да ће, када на ред дођу сусрети у плеј-офу и одлучујуће утакмице, Војводина бити права – додао је тренер црвено-белих.

Подсетимо, Куп Србије Војводина је последњи пут освојила 2015. године, а прошле су Новосађани поражени у финалу од Металопластике тако да у табору црвено–белих не недостаје мотива како би вратли трофеј у своје витрине. Реванш утакмица четвртфинала Купа на програму је 29. марта, у Новом Саду.

М. Фаркаш

Бесплатне карте за дерби
У наредном првенственом колу рукометаши Војводине дочекаће Црвену звезду. Утакмица је на програму већ у суботу, а победа би Војводини пуно донела и значила пред плеј-оф. РК Војводина обавештава јавност да ће се бесплатне карте за ову утакмицу делити данас на стадиону „Карађорђе“ навијачима новосадског тима који буду улазили на западну трибину. Идеја клуба је да што већи број симпатизера црвено–белих дође до карата за рукметни дерби, уз наду да ће навијаче победама обрадовати и фудбалери и рукометаши.

Можемо да се реванширамо
Суботички рукометаши по други пут уз кратком времеском периоду дочекују екипу Војводине.

- Дерби за бодове с Војводином смо изгубили, али, и поред тога,  сачували смо место на табели и пласман у плеј-оф - рекао је пивот Спартака Веселин Јелић. -  Неће лако бити ни данас, али верујем да ћемо се реванширати Новосађанима за неуспех од суботе. Морамо да пружимо све од себе и пробамо да добијемо ову утакмицу, пред реванш у Новом Саду. 
С. Ст.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести