Лалатовић се још не изјашњава

У суботу су, уместо једне, фудбалери Војводине имали две генералне пробе пред пролећни наставак првенства у Суперлиги Србије, који ће уследити у суботу, 20. фебруара. Два црвено-бела тима су за ривале

имали Цемент (3:0) и Пролетер (2:1), а шеф стручног штаба Новосађана Ненад Лалатовић могао је да на делу још једном види све играче које има на располагању, осим повређених Максимовића и Степанова. Утисак је да, барем јавно, тренер још није преломио одлуку о томе с којим тимом ће ући у наставак борбе за бодове, тако да ће се у преосталих пет-шест дана “крчкати” одлука о томе. Посебно се то односи на позицију централног везног играча, односно фудбалера који треба да наследи Мирка Иванића који је ове зиме прешао у редове БАТЕ Борисова. Лалатовић се још увек двоуми да ли да прилику пружи Александру Палочевићу, или све бољем и сугестивнијем повратнику Дејану Мелегу, који је у дуелу с Беочинцима приказао врло добру партију, постигавши један гол и асистирајући код другог.

- Биле су ово две битне утакмице за нас - рекао је Лалатовић. - И Цемент и Пролетер играли су слично ономе што верујем да ће урадити и Спартак. Ривали су били чврсти и, посебно тим са Слане баре, желели су да се покажу у најбољем светлу, па су победе које смо остварили и те како важне за нас и увериле су ме, уз приказану игру, да спремно дочекујемо пролеће.

Када се реч повела о могућој једанаесторици играча који ће почети утакмицу са Суботичанима на “Карађорђу”, шеф струке новосадског суперлигаша је нагласио:
- Сигурно је то да утакмицу са Спартаком неће почети ни један од састава који су играли против Цемента и Пролетера. Имамо још довољно времена, које ћемо искористити за дотеривање форме. Тај период кандидати за први тим, кроз рад на тренинзима, моћи ће да искористе да се наметну и докажу ми да заслужују дрес првотимаца.

О учинку новајлија, којих је дефинитивно укупно осам (Милинковић, Степанов, Мелег, Милетић, Јованчић, Мићић, Малбашић и Трујић), Лалатовић је додао:
- Новим играчима биће потребно још неко време да се аклиматизују и верујем да ће га они искористити на најбољи начин. Пред нама је изузетно тежак старт полусезоне, јер ћемо у њему имати неколико везаних и озбиљних испита на гостовањима. Циљ нам је да Војводина игра по укусу навијача, али и у складу с реномеом и циљевима које пред собом има.

Осврћући се на први званични испит, односно дуел са Спартаком, тренер црвени-белих је истакао:
- Познајемо се добро и неће ту бити посебних изненађења. Спартак игра тврдо, током припремног периода и у утакмицама које је одиграо, уверили смо се да тешко прима голове, што сведочи о озбиљности посла који нас чека на путу ка остварењу циља, а то је наша победа.

А. Предојевић

До шансе играма у Пролетеру

После одлазака Александра Станисављевића и Миљана Мрдаковића у Грчку, односно Јовице Василића (Нови Пазар), Славише Радовића (Олимпик, Сарајево) и Марка Зоћевића (Младост Лучани), дефинитивно је познао и који играчи ће своју прилику да се наметну Ненаду Лалатовићу имати кроз наступе у дресу прволигаша са Слане баре, екипе Пролетера.
Током пролећа у екипи тренера Золтана Сабоа наступаће на двојну региострацију Саша Ћурко и Лазар Зличић, док ће на позајмици бити: Ђуришић, Лазаревић, Каранов, Десанчић и Гргић, као и голман Роцков.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести