Лауреати Марко Томићевић и Ласло Шурањи

Највеће признање у области спорта у АП Војводини, награда „Јован Микић Спартак”, додељена је 49. пут. Признање додељује Спортски савез Војводине, а под покрвитељством

Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Поздравне говоре одржали су Бора Сибинкић, председник Управног одбора ССВ и Аранка Биндер, помоћница покрајинског секретара за спорт.

Спартакова награда у категорији спортисте ове године је отишла у руке кајакаша Марка Томићевића, који је овога лета са Миленком Зорићем освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.
- Велика је част примити овакву награду и то из руку нашег селектора Боре Сибинкића. Она ми је подстрек за даљи рад – рекао је Томићевић.
У категорији спортисте са инвалидитетом награђен је стрелац Лалсо Шурањи, који је на Параолимпијским играма у Рију освојио златну и бронзану медаљу.

- Ова награда, као све остале, много ми значи и додатни је мотив да истрајем у овоме што радим– казао је Шурањи.
У категорији тренера награда је припала трофејном рукометном стручњаку Браниславу Зељковићу, који је до успеха предводио многе клубове, а највећи клупски резултат забележио је са Југовићем освојивши Челенy куп, док је са репрезентацијом стигао до злата на омладинском светско првенству. У категорији спортског судије награђен је Мирослав Драгојловић, међународни карате судија из Инђије, међу спортским организацијама Спартака су добили Стонотениски клуб особа са инвалидитетом Спин из Новог Сада, који је ове године на Параолимпијским играма у Рију освојио четири одличја, као и Спортски савез Града Зрењанина. У категорији спортског радника престижну награду су добили новинар Лазо Бакмаз и др Срђан Солдатовић, лекар спортске медицине. За врхунско спортско достигнуће награду су добили чланови баскет тима Нови Сад Ал Вахда, а у категорији спонзора-донатора компанија Дунав осигурање.

Спартакова награда за животно дело припала је Живку Цвјетићанину, почасном председнику Ватерполо клуба Војводина и председнику Скупштине овог узорног спортског колектива, као и председнику Скупштине Ватерполо савеза Србије.
- Ово признање освајали су највећи ауторитети у нашем спорту и велика је част добити га. Осим нас, многи други спортисти, тренири и ентузијасти дали су допринос овим наградама и ја им се захваљујем на томе. Награда је подстрек за све нас, а чињеница да је додељена 49. пут каже нам да спорт нема граница и да је дивна надградња коју сви треба да негујемо – казао је Цвјетићанин, захваливши се у име свих награђених.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести