Македонцима титула, Ваљевци девети

Победник 32. Купа шампиона у шаху је екипа Алкалоида из Скопља. Македонски тим је у последњем колу поделио бодове с руским Легасијем, али му је и то било довољно да

 освоји титулу клупског првака Европе. Друго место на елитном такмичењу у Новом Саду заузео је тим Медњи Всадник из Санкт Петербурга, а трећа је била екипа Легаси Сквер из Москве.

Првак Србије, ваљевски Шаховски клуб “Свети Николај”, није успео да се домогне одличја. Ваљевци су у последњем колу поражени од азербејyанског Одлара са 3,5:2,5. Победа Роберта Маркуша на петој табли није помогла Николају, пошто су Морозевич и Рапорт поражени. Ваљевски  клуб је на крају заузео 9. место у конкуренцији 62. екипе. Екипа Црвене звезде је заузела 17. место, пошто је у последњем колу била боља од београдске Итаке са 4:2. Млади тим је такмичење завршио на 36. месту.

ОШК Параћин је заузео 22. место. Параћинци су у последњој рунди поражени од фаворита, чешког Новог Бора са 5;5:0,5. Пети наш представник Јелица ПЕП је у последњем колу декласирала Ирску Гонзагу са 5;5:0,5, па су момци из Горачића заузели 23 позицију. Од појединачних награда издвајамо сребрну медаљу репрезентативца Србије Роберта Маркуша за учинак на петој табли.

На женском такмичењу, Серкл из Монте Карла је потпуно заслужено понео пехар на Медитеран. Друго место освојила је прошлогодишња шампионска екипа Нона из Батумија, а трећа је била руска Угра. Јелица Пеп је заузела осмо место.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести