Мали шахисти на делу

Нови Сад ће наредних дана бити европска шаховска престоница, барем када је шах за младе у питању. У Мастер центру Новосадског сајма од 1. до 5. августа биће одржано пет занимљивих такмичења,

која представљају званична првенства Европе. Европска шаховска унија је Шаховском савезу Србије, као организатору, и Шаховском савезу Војводине, као техничком организатору, поверила да буду домаћини 15. првенства Европе за младе у убрзаном и брзопотезном шаху.

Манифестација почиње првенством у убрзаном шаху, затим следе Екипно првенство у убрзаном шаху, ЕП у решавању шаховских проблема, Суперфинале првенства Европе и на самом крају Првенство Европе у брзопотезном шаху. За ова такмичења пријављено је 218 младих шахиста из 23 националне федерације. Међу њима су и многи освајачи континеналних и светских медаља, па се с правом може рећи да се очекује нова сјајна шаховска представа.

- Поверење које редовно добијамо од Европске шаховске уније годи, али и обавезује. Сви добро знамо колико шах значи у развоју младе особе и због тога посебну пажњу поклањамо организацији оваквих првенстава. Такође, биће нам значајно да видимо да ли су млади шахисти из Србије спремни да се ухвате у куштац са својим колегама и боре за неку од медаља - рекао је председник ШШ Мирослав Копања.

Организатор је припремио богат наградни фонд у предметима, као и пехаре и медаље у свим конкуренцијама, а најбоље у суперфиналу очекују и новчане награде.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести