Милан Станић нови председник СТСВ

Професор социологије из Новог Сада Милан Станић нови је председник Стонотениског савеза Војводине (СТСВ). Он је већином гласова, 36 од 64 присутна делегата,

победио противкандидата Мирка Гавриловића из Суботице, за којег су се определила 23 представника клубова. Станић је на функцији председника наследио Владимира Шишку, који је био девет година први човек Савеза.

- Захвалио бих се свима вама који сте ми дали подршку, али и онима који су се определили за мог против кандидата Гавриловића, с којим сам играо фер утакмицу. Трудићу се да оправдам указано поверење. Ако којим случајем то не успем, онда ће то бити први пут у мом животу. Захвалио бих се мом изборном штабу, посебно Миодрагу Влашићу и Дану Фрацилеу, без чије енергије не бисмо истрајали у овој дугој борби - рекао је новопостављени председник  СТСВ.

Током излагања програма, Станић је рекао да ће се заложити за реафирмацију и развој покрајинског стоног тениса. Између осталог је изнео да ће се одлуке доносити демократски, да ће се борити за транспарентну формулацију и заштиту заједничких интереса  СТСВ, истинску афирмацију тренерског позива као најважнијег елемента за развој овог спорта. Такође, радиће на рационализацији лигашког система такмичења, унапређењу рада судијске организације, формирању дисциплинске комисије и потпуну транспарентност рада. Станић ће се заложити посебно за сарадњу са медијима. Посебну пажњу обратиће на омасовљавању млађих категорија. Најбољи тренери у раду са кадетима биће награђени. У конкуренцији мушкараца награда би понела име легендарних тренера Фриђеш Нађа, док код девојака Илони Кираљ, чиме би им одала признање.

Делегати су једногласно усвојили Статут, док су за Пословник о раду гласала 62 делегата.

Ј. Галић

Павле Стојшин почасни председник

Имајући у виду да избор Извршног одбора није био на дневном реду, новопостављени председник Станић је заказао одмах нову седницу Скупштине, на којој је установљен кворум од 57 делегата. Станићу је дато овлашћење да закаже нову изборну седницу Скупштине, као и то да ангажује ревизорску агенцију да утврди финансијско пословање Савеза.

Делегати су изабрали за почасног председника  СТСВ дугогодишњег генералног секретара Савеза Павла Стојшина. Предлог је добио подршку 34 делегата, од 57 присутних.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести