Млади очекују већу енергију од старијих

Кајак-кану клуб Бечеј јачи је у овој години за два Марка, Новаковића и Томићевића, али не у такмичарском, већ организационом делу.Двојица репрезентативаца прихватила

 су позив матичног клуба да својим искуством помогну, попунили су празнину у деветочланом Управном одбору клуба, на чијем челу је трећи Марко Божовић.- Лане је у клуб ушло доста нас нових људи, којима су староседеоци помогли да се аклиматизујемо, те верујемо да ћемо ове године, појачани двојицом Марка, бити још компактнији. Најмлађи су нам својим понашањем, радом и резултатима дали задатак да ми старији уложимо више енергије - нагласио је, између осталог, председник клуба Марко Божовић.

Неколико година уназад у клубу се све врти око деце. Важно је исправно их усмерити, јер су радни и талентовани, а епилог таквог понашања ће се видети за коју годину. Лане су освојили укупно 237 медаља на свим такмичењима.-У мини кајаку смо били трећи у Србији, а у пионирској конкуренцији други на покрајинском и републичком нивоу. Кадета је било мало, али и са смањеним бројем такмичарима смо пети или шести у земљи. Радује нас што је седморо наших младих такмичара добило и одазвало се позиву КС Србије да буду на зимским пипремама, где су били у врху на уприличеним тестовима. Ускоро им предстоје пролећне припреме- рекао је тренер Владислав Живановић Бата.

Презентирајући план рада за ову годину, председник Марко Божовић је нагласио да ће деца учествовати на свим такмичењима из календара ККС, а сигурно је да ће се скокнути и до неке међународне клупске регате.  

-Више него скромним средствима располажемо, па нам је од велике користи то што су родитељи деце уз њих и, наравно, клуб - истакао је члан Управног одбора др Анђелко Мишковић. - Очекујем већу донацију од локалне самоуправе и већу заинтересованост спонзора. Планирамо да нам буyет у овој години буде милион динара, како бисмо могли, поред главних ставки обезбеђење превоза и котизације за такмичења, да купимо по један двосед и четверац, те да направимо адекватан хангар за чамце уз клупску зграду, коју би ваљало реконструисати.

Поред попуне Управног одбора, Душица Ластович је постављена за секретара клуба, Станко Жарић је именован за спортског директора, а др Анђелко Мишковић за представника клуба у органима гранског савеза.
Младе кајакаше и њихове родитеље поздравио је и пожелео им успешну сезону члан Општинског већа задужен за омладину и спорт Дејан Терзић. Прихваћен је предлог тренера Владислава Живановића да се оформи Родитељски савет, који ће бити од помоћи деци и тренеру на тренинзима и такмичењима.

В. Јанков

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести