Настић: Нова победа за нове аплаузе

После успеха у Суботици (1:0), фудбалери Војводине могу лакше да дишу и мирније се припремају за утакмицу 22. кола Јелен Суперлиге, у којој, у четвртак, дочекују Напредак.

Тријумф над Спартаком омогућио им је да наставе трку с Чукаричким за треће место на табели, али неће пуно вредети уколико на “Карађорђу” не савладају Крушевљане. Због тога је овај сусрет веома важан за црвено-беле и због тога му Златомир Загорчић и његови сарадници,као и сви играчи, посвећују значајну пажњу.

- Тежак терен у Суботици и мотивисан Спартак нису нам дозволили лепршавију игру, али смо победили и циљ је оправдо средство - рекао је млади репрезентативац Србије и леви бек Војводине Бојан Настић (20). - То су најслађе победе и мислим да смо заслужили да освојимо сва три бода, уз констатацију да срећа прати храбре. Тријумф нам је подигао самопоуздање и верујем да представља увод у серију победа већ од утакмице с Напретком. У супротном, просули бисмо у воду оно што смо урадили у прошлом колу и осим о освајању нова три бода о другим могућностима не желим ни да размишљам.

Колико познајете ривала који вам долази у четвртак?
- Искрено, Напредак не познајем најбоље јер је променио доста играча. Ипак, стручни штаб и тренер Загорчић сигурно ће нас упознати с квалитетама и манама Крушевљана и бићемо спремни за утакмицу. Оптимиста сам, али осећам и дуг према навијачима после оног срамног пораза од Јагодине на нашем стадиону и даћу и 300 посто од себе како бисмо победили и како би се јесењи аплаузи поново вратили на стадион “Карађорђе”.

Усталили сте се у овом првенству у стартној постави Војводине?
- Могу још да подигнем ниво игара, иако мислим да сам у Суботици одиграо доста добро. Акценат у овој сезони стављам на дефанзивне задатке, што се од мене и тражи, а гледам да у офазиву одем само онда када могу да допринесем нашим акцијама.

Потврда ваших добрих партије стигла је и кроз позив селектора Младена Додића у младу репрезентацију наше земље?
- Прија ми позив селектора, иако је то селекција годину дана старија од оне којој припадам. Већ три пута био сам на окупљањима овог тима и надам се да ћу партијама до краја првенства заслужити позив међу играче који ће наступити на Европском првенству у Чешкој – очекивања су  Бојана Настића.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести