Никола Антић: Бекови за европски стил

Фаза зимских припрема српских фудбалских суперлигаша улази у сам финиш. Током наредог викенда на програму су утакмице првог кола наставка шампионата у најјачој лиги Србије,

а екипа Војводине налази се на трећем месту на табели и са новим тренером на клупи. Долазак Драгана Ивановића на чело струке донео је промену система игре црвено-белих, који сада у одбрани делују са тројицом штопера, док су бекови добили много веће обавезе и постали су неретко предводници у нападу. Због тога су управо Иван Лакићевић и Никола Антић у претходних неколико седмица доказали да им офанзивни задаци нису страна материја и обојица су се истакли постигнутим головима и асистенцијама.

У једној од последњих провера пред недељни првенствени сусрет са Спартаком у Суботици, Воша је савладала прволигашки састав БСК-а из Борче са 4:0, у утакмици у којој је Антић био двоструки стрелац, а Лакићевић је чак три пута асистирао приликом постизања голова.

- Имали смо довољно времена да се упознамо са захтевима тренера Ивановића и проанализирамо оно што у игри он тражи од нас - рекао је Никола Антић, кандидат за дрес младе репрезентације Србије на престојећем ЕП у Пољској. - Можда није све било како желимо на почетку, али смо у ходу исправљали грешке, увежбавали се и уигравали, упоредо напредујући као појединци, као и као читава екипа. Војводина има индивидуално јак тим и сигуран сам да можемо успешно да играмо у новој формацији, с тим да наступе у фази одбране морамо још да поправимо. Лично, одговара ми овај модел игре и могу да га изнесем, баш као и мој саиграч са десне стране Иван Лакићевић.

* Од бекова се захтева изврсна физичка припрема, много задатака имају на противничком делу терена и морају и да се враћају у фазу одбране?

- Обојица смо направили добру базу током јесени и било нам је битно да у припремном периоду јако тренирамо. Чињеница је да овај систем затева од нас интензивније трчање на дужим дистанцама, јер имамо много више простора, пошто покривамо читаву страну терена. Видело се кроз тренинг утакмице да то можемо да урадимо, па смо често били асистенти и стрелци. Подсетићу да сам последњи пут гол постигао у реванш сусрету у квалификацијама за Лигу Европе у Минску, а сада смо и Могли и ја уписали по три гола. Неспремни играчи, без дилеме, то не могу да ураде и поново се показало да једино спортски начин живота, понашања, исхране и све остало воде ка жељеном циљу. Војводина тежи ка европском моделу игре и учинићу све, заједно са саиграчима, да допринесем остварењу циља.

* У недеу је војвођански дерби, сусрет са Спартаком у Суботици?

- Спартак је увек незгодан ривал, посебно када играмо на лошијем терену у Суботици. Међутим, знамо шта желимо и потребно је да збијемо редове и будемо хомогени као тим. Успемо ли у томе, а нема разлога да не буде тако, можемо да победимо и да на прави начин уђемо у даљу борбу за бодове.

* Шта предвиђате Воши током пролећа?

-Жеља нам је да увек побеђујемо. Идемо корак по корак, из утакмице у утакмицу, а победички трофеј у Купу једноставно ћемо морати да нападнемо. На тај начин оставили бисмо дубљи траг у клупској историји, иако желимо и у првенству да будемо упорни и константно дишемо за вратом Црвеној звезди и Партизану. Имамо потенцијал за остварење тих циљева, знамо да нам неће бити лако, али сам оптимиста - поручио је Никола Антић, леви бек Војводине.

А. Предојевић

 

Потписује Којић?

Председник ФК Војводина Душан Мијић и председник Надзорног одбора клуба Драгослав Вуковић ових дана имају пуне руке посла. Уговор с Новосађанима на годину дана потписао је Емир Лотинац (29), а у понедељак се очекују још два потписа.

- Грк Јоргос Харонтакис је имао лекарске прегледе и, буде ли све у реду, верујем да ће и он у понедељак ставити потпис на уговор са нама - рекао је Мијић. - Што се Немање Којића тиче, замолио нас је за још један дан  времена, па очекујемо да и он учини исто. Лотинац и Харонтакис ће се, како ствари стоје, у понедељак прикључити тренинзима екипе, а могуће је да то уради и нападач Којић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести