Никола Курјега и Невена Милић најбољи

Првенство Војводине за yудисте кадете приређено је у Каћу. За добре услове побринули су се домаћини из YК Југовић и Yудо савез Војводине. На борилишта је изашло 152 такмичара

 из 35 клубова, који су показали солидну спремност и велику борбеност. За најуспешније на првенству проглашени су Никола Курјега из Руме и Невена Милић из кикиндског Партизана, пошто је у њиховим категоријама конкуренција била најжешћа.

У мушкој конкуренцији најзапаженији, нарочито у најлакшим категоријама, биле су yудисти новосадске Славије Иван Леђански (50 кг), Милош Самарyић (55) и Марко Отић (60) који су се окитили златним медаљама, а у осталим категоријама прваци Војводине су у 66 кг Дамјан Симић (Омладинац, Степановићево), 73 кг Никола Курјега (Рума), 81 кг Страхиња Несторовић (Спартак, Суботица), 90 кг Милош Маринковић и +90 кг Марко Васић (обојица Партизан, Нови Сад).

Најбоље у женској конкуренцији: у 44 кг Ана Бијелић (Словен, Рума), 48 кг Невена Милић (Партизан, Кикинда), 52 кг Лана Мрдаљ (ТСК, Темерин), 57 кг Јелена Тасић (Славија), 63 кг Анђела Рађеновић (Динамо, Панчево), 70 кг Катарина Иванић (Клиса, Н. Сад) И +70 кг Кристина Орловић (Рума).   Медаље је уручио национални тренер мушке кадетске репрезентације Србије Мунир Шаботић. Најбоље пласирани са првенства Војводине наступиће 25.фебруара на првенству Србије, у Београду.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести