Новосадски мачеваоци добили салу

У подножју Петроварадинске тврђаве, на уласку у Градић, данас је отоворена нова сала Мачевалачког клуба Војводина. У сарадњи са Војском Србије, клуб је оспособио овај простор за тренирање

у најбољим условима, како и доликује једном од најстаријих олимпијских спортова. Сала је отворена у сусрет Европском првенству за сениоре које се у Новом Саду одржава следеће године, а на отварању у свечаној атмосфери присутнима су се обратили Василије Ковачервић, председник МК Војводина и Дејан Руски, председник МС Србије.

- Сваки напредан град има један овакав мачевалачки центар који представља место окупљања спортске елите тога места и на известан начин говори о стању грађанске културе. Због тога ће нова сала помоћи МК Војводини у развоју - рекао је Руски. 

Мачевалачки клуб Војводина читаву деценију ради на промоцији овог спорта, а адаптација једне овакве сале прави је потез на том путу.  Европско првенство у категорији кадета и јуноиора у Новом Саду одржано је два пута, 2007. и 2016. године, када је учествовало око 900 такмичара из 40 земаља.

М. Ф.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести