НШК-у победнички пехар

У хотелу Оморика у Каћу одржано је 21. Екипно Видовданско првенство Војводине у убрзаном шаху – Куп Светозара Глигорића. Учествовало је 27 екипа из Војводине,

а играло се 9 кола по Швајцарском систему и по ФИДЕ правилима за убрзани шах.

После узбудљивих и неизвесних борби победнички пехар је заслужено подигао Новосадски шаховски клуб, за који су наступали: ВМ Александар Ковачевић, ИМ Синиша Шарић, ИМ Анђелко Драгојловић и ФМ Миодраг Јевтић. НШК је победио осам мечева и само један изгубио од четвртопласираног ШК Словен Рума.

Сребрна медаља припала је екипи Омладинца из Нових Бановаца у саставу: ВМ Синиша Дражић, ФМ Срђан Рогач, ИМ Владимир Класан и ФМ Стеван Јовић. Омладинац је седам мечева решио у своју корист, али је претрпео пораз у директном дуелу са НШК-ом, што се показало као одлучујуће за коначан пласман. Треће место је освојила екипа Светозар Глигорић – Глига из Панчева коју су чинили: ВМ Бранко Тадић, ИМ Милош Лапчевић, ИМ Владимир Подинић и ФМ Константин Орлов. Они су славили у пет мечева, изгубили од победника и одиграли нерешено са Омладинцем, Словеном и петопласираном екипом ШК Војводина НС.

Прве три екипе су награђене пехарима и медаљама, док је новчано награђено првих пет екипа. Организатор првенства је био Шаховски савез Војводине, уз техничку подршку ШК Југовић из Каћа.

Како је ШС Војводине раније најавио, због неспособности нелегалног руководства ШС Србије који је ове године срамотно у последњи час отказао Куп Светозара Глигорића, ШСВ је сам организовао ово убрзано Првенство Војводине и посветио га легенди нашег шаха. Специјални гост на Првенству је био дугогодишњи шаховски радник и организатор многих великих шаховских манифестација Миладин Митровић из Панчева, који је говорио о легату нашег најбољег велемајстора свих времена, по коме шах клуб из Панчева и носи име.

П. Миличевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести