Очекује се око 150 такмичарки

Еминентни међународни боксерски турнир за жене, у конкуренцији јуниорки, младих девојака и елите, одржаће се у Врбасу од 10. до 15. јануара. Очекује се око 150 такмичарки

 из 24 државе. Боксоваће се у спортској хали „Драго Јововић“, а очекује се учешће и великог броја боксерки из Србије. Биће ово шести по реду Куп нација, турнир А категорије и један од најбројнијих женских турнира на свету. Последњи је одржан у Руми минуле године, а престижни трофеј освојила је Милена Матовић из БК Шајкаши из Жабља.

Јовица Панић, члан ЕУБЦ комисије за женски бокс, и Марко Тубић, селектор и тренер женских селекција, обезбедили су услове и организовали припреме за 12 девојака, у Жабљу. Поред Тубића, са девојкама су радили и тренери Стеван Чизмић и Јован Ружић. На припремама су биле:  Зорана Николић (Петровград, Зрењанин), Бојана Драгићевић (Шајкаши, Жабаљ), Ана Бошњак (Војводина, Нови Сад), Катарина Ђуровић (Банат, Зрењанин), Марина Ђекић (Интернационал, Зрењанин), Јелена Зекић (Шајкаши, Жабаљ), Александра Рапајић (Петровград, Зрењанин), Нађа Милијанчевић (Земун), Анђела Бранковић (Ф89, Нови Сад), Јованка Радуловић (Професионалац, Панчево), Ружа Закић (Банат, Зрењанин) и Милена Матовић (Шајкаши, Жабаљ). Због обавеза на припреме нису могле да дођу сениорке Санела Видовић (Чарнок, Врбас), Бојана Ранић и Јелена Јанићијевић (обе из Црвене звезде).

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести