Од трагичара до јунака

Фудбалери Црвене звезде прескочили су још једну неугодну препреку на путу ка одбрани титуле. Кренула је Звезда сјајно против Чукаричког, у режији Канге и Боаћија за само

15 минута стекла два гола предности, конторлисала игру и резултат до финиша првог полувремена...

- До тог једанаестерца  пред крај првог дела они нису ништа направили. Пресекао сам  лопту, али када сам хтео да уклизам, Бојић се ту нашао испред мене и досуђен је пенал за домаћина. Не знам ко је ту кога ударио, али вероватно је Мажић био у праву, не би досудио да није био прекршај. Верујем његовим одлукама максимално - каже искусни Душан Анђелковић (35) који је скривио пенал.

Пад у игри црвено – белих на старту другог полувремена искористили су играчи Чукаричког и стигли до 2:2.

- Меч је био тежак против озбиљне екипе. Опет је било много голова, публика је имала прилику да ужива. Одлично смо отворили сусрет, без потребе упали у конфузију и примили два гола. То је фудбал. Наставили смо у добром ритму, постигли трећи гол и поново преузели контролу. Међутим, они се нису предали, опет су изједначили и не знам шта да кажем. Помало нас је уздрмао трећи гол. Драго ми је што смо исказали карактер у једној дерби утакмици. Издржали смо до краја,још једним поготком, четвртим, смо морали да обезбедимо тријумф - вели Анђелковић.

Леви бек сноси кривицу за два примљена гола, али се искупио ефектним поготком у финишу узбудљивог сусрета који је донео вредне бодове.

- Веровао сам до краја да можемо да решимо утакмицу у нашу корист, као и да ја могу томе да допринесем. Тај пенал јесте вратио домаћина у живот, Јевтић јесте био мој играч, али нисам могао да интервенишем  код њиховог трећег гола. На крају ми се вратило. Хвала Боаћију на асистенцији, мораћу да смислим како да му се одужим, можда неком новом асистенцијом. Не могу да кажем да сам одиграо квалитетно меч, али био сам свестан важности утакмице. Срећан сам због победе - објаснио је  Анђелоковић, који је уз велики број асистенција уписао и пети погодак у сезони.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести