Берлин бољи у финишу, жал за пропуштеним приликама одбојкашa Воше

БЕРЛИН: Првотимци Војводине НС семе показали су у првом колу Д групе Лиге шампиона да могу да се носе са јаким европским екипама, али остаје жал што у мечу у Берлину нису искористили шансе у првом и другом сету.
o
Фото: okvojvodina.org

Домаћин је славио 3:0, али је у Макс Шмелинг арени виђена добра одбојка и у већем делу меча неизвесна борба.

Мало је недостајало да Новосађани поведу у овом мечу 1:0. Права борба достојна Лиге шампиона водила се у првом сету. Одличним сервисом стигли су црвено-бели до почетне предности од 4:1. Наравно, брзо је домаћин показао право лице, изједначио, а онда и повео. Ипак, нови поен са сервиса капитена Симића донео предност од 11:10, а у једном моменту имали су првотимци Војводине и три поена залихе – 18:15. Са друге стране одлично су сервирали и домаћи одбојкаши, на њиховој страни било је и искуство, па се ушло у егал завршницу. Више концентрације имао је Берлин за коначних 26:24.

Новосађани су у другом сету држали до половине, након чега су делимично стали. Са друге стране домаћин је „гађао“ из свих оружја, најпре је сервисом пореметио играче Војводине, а онда надиграо и у осталим елементима. Рутински је Берлин завршио овај део меча и повео 1:0.

Поново су дошли на своје новосадски првотимци, па се у Макс Шмелинг арени у трећем сету играло поен за поен. Имали су и предност у другом делу Новосађани, а пар грешака у финишу, баш као и у првом сету, коштало их је бољег исхода. Берлин је завршио утакмицу у три сета, али никако није лако дошао до победе како по резултату изгледа.

Берлин РВ – Војводина НС семе 3:0 (26:24, 25:16, 25:21)

Берлин: Макс Шмелинг арена, судије Кристијан Петер Волф (Швајцарска) и Симоне Санти (Италија).

Берлин РВ: Ковалски, Шот, Јендрик, Моте, Гранкин, Карле, Данани, Кесел, Туја, Печ, Вест, Сотола.

Војводина НС семе: Симић, Л. Чубрило, Бајандић, Вујовић, Зечевић, Негић, Рудић, Н. Чубрило, Мишковић, Вилимановић, Мехић, Бошњак. 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести