ЕП Пољскa: Србија и Бугарска за полуфинале (20.30)

На­ши од­бој­ка­ши су осво­ји­ли пр­во ме­сту у гру­пи са све три по­бе­де (Пољ­ска, Есто­ни­ја, Фин­ска) и пла­си­ра­ли се ди­рект­но у че­тврт­фи­на­ле Европ­ског пр­вен­ства у Пољ­ској.
Ни­ко­ла Јо­во­вић и Срећ­ко Ли­си­нац да­нас по­ла­жу те­жак ис­пит
Фото: ОСС/Ни­ко­ла Јо­во­вић и Срећ­ко Ли­си­нац да­нас по­ла­жу те­жак ис­пит

Ри­ва­ла за пла­сман ме­ђу че­ти­ри нај­бо­ља на шам­пи­о­на­ту че­ка­ли су из ду­е­ла Бу­гар­ска – Фин­ска. Пре­ма пред­ви­ђа­њи­ма  на­ших од­бој­ка­ша и струч­ња­ка, ри­вал у че­тврт­фи­на­лу би­ће нам Бу­га­ри, ко­ји су  са 3:1 (23:25,25:21,25:11 и 25:12) са­вла­да­ли Фин­це.

Се­лек­тор Ни­ко­ла Гр­би­ће је још пре са­зна­ња ко ће нам би­ти ри­вал ре­као да ве­ру­је да ће Ср­би­ја од­и­гра­ти још три утак­ми­це на шам­пи­о­на­ту, што зна­чи да је убе­ђен у пла­сман у по­лу­фи­на­ле.О Бу­га­ри­ма има са­мо ре­чи хва­ле, с тим што ис­ти­че на­ше до­бре пар­ти­је и спрем­ност свих игра­ча да пру­же мак­си­мум и стиг­ну у бор­бу за ме­да­ље. Ни­ка­ко не оче­ку­је лак окр­шај са ве­о­ма ква­ли­тет­ним Бу­га­ри­ма и ис­ти­че да на шам­пи­о­на­ту ви­ше не­ма по­прав­ног и да је ово нај­ва­жни­ја утак­ми­ца на ова­ко ве­ли­ким так­мич­ње­и­ма. Јер по­бед­ник иде у бор­бу за од­лич­ја, по­ра­же­ни је био са­мо уче­сник ве­ли­ке при­ред­бе.

На­ши и Бу­гар­ски од­бој­ка­ши од­ме­ри­ће сна­ге у Та­у­рон аре­ни у Кра­ко­ву од 20.30 ча­со­ва.

Резултати:

Бугарска-Финска 3:1

Италија-Турска 3:0

Француска-Чешка 1:3

Пољска-Словенија 0:3

С.Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести