Финале плеј-офа: Први корак Војводине ка титули

Одбојкаши Војводине НС семе направили су први корак ка титули пошто су на почетку финалне серије плеј-офа максималним резултатом савладали најљућег ривала Црвену звезду.
David Mehić napada blok Milutinovića i Blagojevića
Фото: OK Vojvodina

Играли су Новосађани лако, брзо, готово без грешке, стрпљиво чекали своју прилику да заблистају и то им се исплатило. Изгледало је као да Воша има већу жељу, изгарала је за сваку лопту, уштоповала нападе Београђана и то је резултирало с великих 3:0 која ће сигурно одредити наставак доигравања за титулу.

Добро је Звезда почела утакмицу, а три грешке Воше натерале су домаћег тренар Османкача да затражи рани тајм аут. Благојевић је асом донео гостима 6:1 и ту разлику су одржавали до обавезног одмора. Бољи сервис исплаћивао се гостима, а Воша се још тражила. Ипак, две везане грешке Београђана донеле су неизвесност (10:12), али се брзо гост поново одвојио мини серијом.

Од резултата 10:14, све је кренуло на воденицу Новосађана, после добрих сервиса Симића (два везана аса), направили су серију 7:1 и преузели контролу над утакмицом. Коначно је прорадио сервис домаћина који се брзо одлепио на осетнију удаљеност и преко Премовића и Кујунџића закључио вођство.

Брзих 6:2 Звезде у наставку донели су исти сценарио као у првом периоду игре. Поново неколико добрих сервиса гостима је донело предност, али је тада четири поена везао Давид Мехић и за трен ока вратио домаћина у игру, а Симић је блоком донео изједначење (11:11). На добру серију надовезао се Петар Премовић блоком и реализованом контром, а све на сервисе Радовића, те је домаћин повео 17:14. Сервиси Мађуловића донели су изједначење, али је Радовић блоком на Стојсављевићу вратио предност Воши. Кобиљски је заменио коректоре, уместо одлично уштопованог Благојевића ушао је Гмитровић, али ништа није дало резултат. Кујунџић је држао пријем домаћина, а Мехића и Премовића одлично је разигравао Радовић. Држали су домаћи лагано восђтво, а на сет лопти сервис је погрешио Гмитровић и дуплао предност Новосађана.

Играло се дуго поен за поен у трећем сету, а онда је капитен Воше Чедомир Станковић решио да је било доста тога. Са два узастопна блока на Стојсављевићу, Станковић је донео 15:12, ушао је код гостју Самарџић, али је и он одмах изблокиран за колосалних 16:12 у трећем сету. То је потпуно деморалисало Београђане који су потпуно стали, а Прмовић и друштво побринули су се да што је пре могуће закључе први триумф у серији и то им је успело без већих проблема, а нису помогле ни измене гостујућег тренера.

М. Ристић

Мехић: Ово је тек први корак

У неколико наврата је Давид Мехић серијама поена умео да разоружа Звезду и сервисима водио свој тим до уводног тријумфа.

- Очекивали смо тежак меч, ипак је финале. Колико год резултат говорио да је победа лагана, није тако било на терену. Намучили смо се у првом сету да наметнемо наш стил игре, а после је све ишло својим током. Имамо доста времена до другог сусрета, таман да напунимо батерије, видимо где смо грешили и да то исправимо пред наставак серије – рекао је Мехић.

Надао се оваквом почетку млади примач сервиса Новосађана.

- Почети серијом победом је веома битно, први циљ је да не дозволимо брејк ривалу и надам се да ћемо то у понедељак успети да испунимо. следећи сусрет је на други дан Ускрса и надам се да ће посета бити још већа – истакао је Мехић.

Османкач: Задовољан сам

Шеф струке црвено-белих Неџад Османкача задовољан је представом својих ученика.

- Није било једноставно како то резултат говори. Имали смоодређених потешкоћа на почетку првог и другог сета, али смо успели да све анулирамосредином сетова. Ово је тек прва епизода, без еуфорије настављамо где смо стали као да се ништа није десило. Имамо свој циљ и план и тога се држимо, погледаћемо наше грешке које су одредиле те потешкоће на почетку, али победа од 3:0 може само да нас радује пред наставак серије – рекао је Османкач.

Други меч у понедељак

Други сусрет финала Војводина НС семе – Црвена звезда игра се у понедељак у Новом Саду од 17.30 часова, а најављен је директни пренос на националној телевизији.

 

Војводина НС семеЦрвена звезда 3:0 (25:21, 25:22, 25:17)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 750, судије: Јанковић (Стара Пазова), А. Поповић (Сремски Карловци).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8 (2 бл, 2 ас), Вучићевић, Илинчић, Станковић 6 (4 бл), Премовић 14, Кујунџић 11, Пековић (л), Мехић 13, Радовић 4 (3 бл), Тодоровић, Ковачевић, Перић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић, Јевтић (л), Самарџић, Петровић 2, Гмитровић 8, Машуловић 5, Милутиновић 4, Нејић 10, Стојсављевић 5, Мунћан 1, Благојевић 6, Вељовић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести