Новосађани желе до меч-лопте за трофеј

Искористили су одбојкаши Војводине НС семе предност домаћег терена у првој утакмици финала плеј-офа с Црвеном звездом и начинили први корак ка ултимативном циљу - титули.
Odbojkasi Vojvodine
Фото: Foto: OK Vojvodina

Пошто су лигашки део сезоне завршили на првом месту и данас ће бити домаћини великом ривалу и сада су у ситуацији да од њих све зависи, а, како кажу, то су желели од почетка сезоне.

Прва победа је само почетак, до највреднијег пехара ће стићи тим који први дође до три победе и тога су сви свесни, зато позивају на опрез и останак „на земљи”, упркос првом, максималном тријумфу. Сви у новосадском табору схватају да с друге стране мреже имају петоструког узастопног шампиона, који поседује искуснији састав и зна како се играју велике утакмице. Исто тако, свесни су Новосађани и властитих могућности и квалитета. Када се томе дода огромно ривалство које влада између црвено-белих клубова, сигурно је да све људе у малом Спенсу и пред ТВ екранима очекује добра и неизвесна одбојкашка представа.

- Припремали смо се за другу утакмицу као и за сваку ранију, јер смо још пре почетка сезоне рекли да идемо од окршаја до окршаја. Имали смо дан паузе више због Васкрса да се одморимо, регенеришемо и припремимо. Прегледали смо први меч, увидели грешке које намеравамо да исправимо, тако да мислим да имамо пуно простора за напредак. Очекујем да ће Звезда доћи силно мотивисана и тражиће шансу кроз агресивност. Биће теже и неизвесније, морамо боље како бисмо дошли до жељеног циља, а серија ће бити још неизвеснија како буде одмицала - рекао је НеЏад Османкач, тренер Војводине НС семе.

Тешко да може боље од максималне победе у првом сусрету, али, како каже шеф струке новосадске екипе, могло је, ипак, боље да буде у неким сегментима игре.

- Теоретски, победа од 3:0 делује веома убедљиво, али када се уради сегментална анализа по деловима утакмице, евидентне су неке наше грешке које желимо да избегнемо, а које нису видљиве статистички. Уложићемо велики напор да то средимо и онда очекујем још боље и квалитетније издање. Спремили смо се за готово све могуће варијанте које Звезда може да испроба како би нас пореметила, тако је било и за први меч, па мислим да смо потпуно мобилисани. Београђани имају много играча који могу да заиграју, али надам се да неће бити изненађења, јер имамо потребне одговоре.

Нешто спорије су стартовали Новосађани у првом сусрету и чине све како би то избегли у данашњем одмеравању снага.

- Потребна је већа доза концентрације. Финале је само по себи донело одређени стрес и психолошко стање кроз које мора да се прође како би се боље функционисало. Тако је било и са Јединством у полуфиналу, али смо, како су утакмице одмицале, дизали ниво игре у мери у којој је било потребно да се та препрека реши. Очекујем да тако буде и у финалу и да ћемо доћи до резултата - закључио је Османкач.

Сусрет се игра у малој сали СПЦ “Војводина”, а почетак је заказан за у понедељак од 17.30 часова.

М. Ристић

Кујунџић: Озбиљност је неопходна

Млади примач сервиса Новосађана Миран Кујунџић истиче прву победу као замајац за даље кораке, али и позива на опрез.

 

- Победа у првој уткмици много нам значи, али то је тек почетна предност која може да помогне само ако наставимо у истом ритму. Игра се на три победе, тако да смо направили тек први корак. Морамо више да се потрудимо, да идемо даље јако, храбро и са истом жељом. За ово смо радили током читаве сезоне и титула би била права награда, али неће бити лако. Црвена звезда зна да игра овакве сусрете, има одличан тим и морамо да сваком наредном сусрету приступимо озбиљно, опрезно и борбено - рекао је Кујунџић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести