ПОЛУФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА: Дмитровић савладао шампиона

НОВИ САД: У полуфиналној серији плеј-офа одбојкаша између актуелног шампиона Војводине НС семе и Црвене звезеде резултат је 1:1.
Vojvodina-Crvena zvezda/Dnevnik Arhiva
Фото: Dnevnik.rs

После лаганих и убедљивих 3:0 у првом сусрету, Новосађани су претрпели пораз у другом и серија се сели на још минимум две утакмице у Београд.

Ово је први пораз актуелног шампиона у овој сезони на домаћем терену, али Новосађани нису имали решење за Александра Дмитровића, коректора Београђана, који је готово одиграо симултанку. Само су домаћи били на свом нивоу у првом сету коју су добили, а после се ситуација окренула у корист гостију и нису уродили плодом сви покушаји новосадских црвено-белих.

Први сет гости су боље почели, али се брзо Војводина вратила, а сервисом Кујунyића и до обавезног одмора стигла у вођство. Блокирао је Мехић, грешио Дмитровић и то је било довољно да рану стечену предност домаћи задрже до вођства. Треба напоменути да су гости у овом периоду имали чак осам грешака из напада.

Гости су поново боље почели, очекивало се да ће Војводина поново сустићи предност ривала, међутим, гости су смањили број грешака, а распуцао се Дмитровић. Код неизвесности средином сета, домаћи су везали две грешке и више није било времена за повратак. Коректор гостију наставио је да игра без грешке и донео изједначење, а слично је наставио и у трећем периоду игре.

Губитак сета оставио је последице на домаће, приметила се нервоза, а недостајали су сервис и препознатљив блок. Мењао је Османкач, али несвакидашњи потези домаћих нису наговештавали ништа добро и Звезда је убрзо повела. Потпуно је пала Војводина, Звезда је играла веома добро, али улазак Тодоровић и Вучићевића пробудио је домаћина који је преокренуо и средином сета дошао до вођства (13:11). Коначно је Воша приказала део магије из првог сусрета, али то је трајало до завршнице. Несмотреност Тодоровића, а касније и два блока Црвене звезде били су довољни за недостижну предност коју је у победу претворио синоћ одлични Дмитровић.

Војводина НС семе - Црвена звезда 1:3 (25:18, 19:25, 20:25, 22:25)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ "Војводина", гледалаца 450, судије: Баланаyић и Јованчић (обојица из Београда).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Вучићевић 2, Станковић, Стевановић 3, Вемић, Кујунyић 11, Пековић (л), Мехић 14, Шормаз, Тодоровић 2, Перић, Сухињин 10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (л), Тадић, Штоковић, Дмитровић 34, Машуловић 10, Петровић 3, Нејић 8, Јовановић 5, Додић, Н. Павловић, Андоновић 7, Д. Павловић.

М. Ристић

Дневник/Филип Бакић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести