Одита погодио за славље Лучанаца

Нису фудбалери Војводине успели да се реванширају екипи Младости за пораз из првог дела шампионата. Напротив. од Пружили веома слабу партију, доживели још један пораз од Лучанаца.

Војводина - Младост 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 2.000, судија. Поповић (Београд). Стрелац: Одита у 8. минуту. Жути картони: Пушкарић и Малбашић (Војводина), а Тумбасевић, Милосављевић, Шатара, Одита и Бојовић (Младост). Црвени картон: Маслаћ (Војводина) у 31. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков 6, Лакићевић 7, Антић 6, Планић 6, Маслаћ 5, Пушкарић 6, Вукасовић 7, Мелег 5 (Бабић 6), Палочевић 6, Малбашић 6, Трујић 5 (Спремо -, Стаменић -).

МЛАДОСТ: Крзнарић 7, Андрић 6, Пешић 6, Милошевић 7, Тумбасевић 6, Радивојевић 6 (Саничанин -), Милосављевић 7, Шатара 6, Јовановић 8 (Протић 6), Одита 7 (Бојовић -), Павловић 6.

Нису фудбалери Војводине успели да се реванширају екипи Младости за пораз из првог дела шампионата. Напротив. Доживели су још један пораз од Лучанаца, пружили веома слабу партију и, када се подвуче црта, бољи исход нису ни заслужили. Једноставно, то није било вече Новосађана, није Воша личила на тим који је до пре само десетак дана био немилосрдни домаћин и бодови су неповратно отишли на запад Србије.

У поставци игре, тренер црвено-белих Драган Ивановић определио се за формацију 4-2-3-1, с тим да су централне бекове играли Планић и Маслаћ, а да је Дарко Пушкарић играо на месту задњег везног, заједно с Вукасовићем. Желео је Ивановић да добије на убојитости, али, авај, управо је напад у првих 45 минута био неорганизован, јалов и безопасан. Таман толико да Воша не упути ни један-једини директни шут у оквир гола ривала.

На другој страни, из прве конкретније акције, Младост је повела. Играо се 8. минут када се догодио први од два круцијална момента на овој утакмици. После корнера лопта је избијена из шеснаестерца Војводине право до капитена екипе из Лучана Саше Јовановића. Он је пробио по десној страни, упутио идеалну лопту у петерац голмана Роцкова, а на правом месту и у правом тренутку био је Обиора Одита и лагано је погодио циљ.

Очекивали су навијачи домаће екипе да Новосађани од тог тренутка крену да опседају гол гостију, али то се није догодило. Младост је имала лагану теренску иницијативу и, утисак је, улагали су њени играчи више жеље и енергије у сваки дуел. Поново су гости запретили у 25. минуту, када је на левој страни лопту примио, а онда и шутирао Милосављевић, али је Роцков зауставио његов ударац.

У 30. минуту понадали су се симпатизери Војводине да би, после досуђеног прекршаја на неких 17 метара од гола Младости, Палочевић могао да понови гол постигнут у Горњем Милановцу. Међутим, уместо њега је шутирао Мелег и погодио живи зид, а већ који трен касније догодио се други важан детаљ. Кренула је контра Младости, на половини гостију несмотрено је на расположеног Јовановића стартовао Марио Маслаћ и просто га однео с терена. Арбитар Павловић није имао дилему и показао је црвени картон домаћем играчу.

У наставку је Ивановић заменио индиспониране Мелега и Трујића, а у игру увео Бабића и Спрема. За нијансу храбрије и организованије кренула је Воша и већ у 49. минуту поред гола је шутирао Палочевић, који је преузео и капитенску траку. Играо се 56. минут када су домаћи упутили први ударац у оквир гола ривала, тачније из тешке позиције одлично је то учинио Малбашић, али је Крзнарић био опрезан.

Младост се неочекивано повукла пред свој гол и тражила шансу из контранапада. Иако су играчи из Новог Сада улагали више жеље, тешко су долазили до прилика. С друге стране, гости су опасно запретили у два наврата када се у контрама није снашао Пројић. У 71. минуту могао је и морао Синиша Бабић боље да реагује, када је из повољне позиције практично додао лопту голману ривала.

Тим тренера Ненада Миловановића све чешће је одуговлачио, желећи да уштине сваки секунд утакмице, док је Воша запретила још само два пута. Први пут је то учинио Палочевић у 87. минуту, чији шут с неких 20 метара је завршио поред гола, а онда је поново Бабић у 90. минуту био у изгледној позицији после додавања Стаменића, али је Крзнарић још једном био на правом месту.

      А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести