Ангелина Топић најбољи спортиста Европе 2022. у избору ЕОК

БЕОГРАД: Ангелина Топић, освајчица бронзане медаље са Европског сениорског шампионата у скоку увис најбоља је млада спортисткиње Европе за 2022. годину у избору Европских олимпијских комитета.
angelina topic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Награда “Пјотр Нуровски” додељује се сваке године почевши од 2010, када је награда установљена и названа по трагично преминулом председнику Олимпијског комитета Пољске.

Ангелина Топић је сјајна млада такмичарка која већ неколико година својим вансеријским резултатима показује огроман потенцијал и квалитет.

На последње одржаном Светском првенству за јуниоре у Калију освојила бронзану медаљу са скоком од 1,93 м. Наша талентована скакачица се у 2022. години није зауставила на овим медаљама, већ је на Европском првенству за младе у Јерусалиму освојила златну медаљу.

Осим тога Ангелина Топић је ове године наступала и на Светском првенству у дворани у Београду где је освојила сјајно 9. место, па се наша скакачица са правом нашла у одабраној групи од 5 финалиста за ову престижну награду.

Видно расположена и са осмехом након уручења титуле најбољег младог спортисте Европе, Ангелина Топић је изјавила: „Пресрећна сам на освојеној награди која ће ми помоћи у даљој каријери и у свим даљим подвизима, и хвала свима што сте део ове моје авантуре“.

Поред Ангелине Топић у конкуренцији за ову престижну награду нашле су се још 3 девојчице и 1 дечак.

Другопласирана била је скакачица у воду Андреа Спендолини Сириеикс (Велика Британија). На трећем месту био је пливач Филипо Бертони (Италија) док је на четвртом месту била веслачица Софиа Далиду (Грчка) и на последњем, петом месту гимнастичарка Дариа Атманов (Израел).

Ангелина Топић је изразила захвалност што се нашла међу номинованима за освајање ове престижне титуле и додала: „Освајање Европског првенства у атлетици до 18 година, освајање бронзане медаље на Светском јуниорском првенству и освајање бронзане медаље на сениорском Европском атлетском првенству у Минхену као најмлађа на терену, а изнад свега, скок светског рекорда остварио ми је животни сан и то ми је показало да сам све своје напоре уложила у праву перспективу. Поврх тога, номинација за награду Пиотр Нуровски ми значи много. Све за шта сам се борила, сав напоран рад који сам уложила, сви добри и лоши дани, све сузе радоснице и туге, све се скупило да ми докаже да је све вредело и само ме мотивише да идем напред без оклевања и да никада не престанем да учим и усавршавам се“,изјавила је Ангелина Топић.

Олимпијски комитет Србије честитао је Ангелини Топић, њеном стручном тиму и Атлетском савезу Србије на свим оствареним резултатима које је вечерас крунисала сјајним пласманом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести