Финале у bowlingu одржано у Новом Саду

Велики ривалитет између екипа БК Фортуна из Новог Сада и Металац из Београда доживео је кулминацију у финалу Прве Савезне Лиге Србије у bowlingu одржаном 5. јуна у Bowling центру “Жабац”, у Новом Саду, где су домаћини изгубили од гостију из престонице.
1
Фото: Bowling centar Žabac

Иако је било неизвесно до самог краја, победу су Металцу донели: Петрислав Каназир, Аљоша Дражић, Игор Граовац, Бошко Дражић и Душан Ђурић. Новосађани Марко и Милан Цимеша, Маринко Корда, Винко Илић и Милош Илић заузели су друго место.

Капитен Металца Душан Ђурић рекао је да је ово емотивно био тежак меч.

- Меч са Фортуном је, као и увек, био изузетно тежак. Играли смо укупно три финала, два смо добили и једно изгубили. Велики ривалитет влада годинама између ове две екипе, вероватно и најбоље у Првој савезној лиги. Мени је данас изузетно тешко пре свега због колеге који је био наш саиграч. Нажалост, напустио нас је рано. Али као што се види по нашим мајицама, ову победу посвећујемо нашем великом пријатељу Данку – рекао је Душан Ђурић и додао да су дуго тренирали за ово такмичење. - Спремамо се сигурно више од годину дана на шта је утицала и ситуација са короном, па је било и одлагања мечева. Кад се ситуација смирила, појачали смо тренинге, трудили се да надокнадимо све и вредело је.

Сви који воле bowling разумеће и љубав према овом спорту и његовим коренима који сежу још од боћања.

- Касније су кренула и локална такмичења која се одржавају у свим градовима. Наш први и највећи успех остварили смо када смо ушли у Прву савезну лигу и освојили титулу и наставићемо и даље да се трудимо и освајамо награде – рекао је Душан Ђурић, нагласивши да је веома задовољан домаћинском организацијом финала првенства Србије у куглању у Новом Саду.

С. М.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести