Ку­п Ср­би­је: Троje стрелаца осво­јило ду­пле кру­не

Злат­не ме­да­ље на фи­нал­ном так­ми­че­њу Ку­па Ср­би­је у Б про­гра­му ва­зду­шним оруж­јем (мла­ђе ју­ни­ор­ске, ка­дет­ске и пи­о­нир­ске ка­те­го­ри­је), по­де­лили су стрел­ци из чак осам клу­бо­ва.
Foto: F. Bakic
Фото: Dnevnik.rs

По два зла­та оти­шла су са­мо стрел­ци­ма кра­гу­је­вач­ког „Чи­ка Ма­те“ и ужич­ког „Алек­се Де­јо­ви­ћа“.

За две ти­ту­ле „Алек­се Де­јо­ви­ћа“ за­слу­жна је Је­ле­на То­до­ро­вић, ко­ја је по­бе­ди­ла у ка­дет­ској и у кон­ку­рен­ци­ји мла­ђих ју­ни­ор­ки ва­зду­шним пи­што­љем. Ти­ту­ле за „Чи­ка Ма­ту“ осво­ји­ли су Мар­ко Ива­но­вић (пи­о­нир, пу­шка) и Те­о­до­ра Ву­ко­је­вић (ка­дет­ки­ње, пу­шка).

Тро­је стре­ла­ца по­но­ви­ли су по­бе­де са Пр­вен­ства Ср­би­је, одр­жа­ног пре не­де­љу да­на, та­ко­ђе у Но­вом Са­ду. Ду­плин кру­на­ма се­зо­ну за­вр­ша­ва­ју Је­ле­на То­до­ро­вић (у пр­вен­ству је би­ла нај­бо­ља ме­ђу мла­ђим ју­ни­ор­ка­ма), Пе­тар Ада­мо­вић (Сме­де­ре­во, мла­ђи ју­ни­о­ри пи­штољ) и Ђор­ђе Са­вић (Око со­ко­ло­во, мла­ђи ју­ни­о­ри пу­шка). Ти­ту­лу пр­ва­ка и Куп осво­ји­ла је и Те­о­до­ра Ву­ко­је­вић. Ме­ђу­тим, пре не­де­љу да­на на шам­пи­о­на­ту она је би­ла нај­бо­ља ме­ђу мла­ђим ју­ни­ор­ка­ма, али не и кон­ку­рен­ци­ји ка­дет­ки­ња, у ко­јој се оки­ти­ла зла­том пу­шком.

Осва­јач два зла­та за мла­ђе ју­ни­о­ре пу­шком Ђор­ђе Са­вић је пре не­де­љу да­на на Пр­вен­ству осво­јио шам­пи­он­ску ти­ту­лу и у ка­дет­ској кон­ку­рен­ци­ји. Овог ви­кен­да у ка­дет­ској ка­те­го­ри­ји је сти­гао до сре­бра, иза Са­ве Љу­ји­ћа (Пар­ти­зан), брон­за­ног ме­ђу мла­ђим ју­ни­о­ри­ма.

Оста­ле злат­не ме­да­ље на фи­нал­ном тур­ни­ру Ку­па „по­го­ди­ли“ су Алек­сан­дра Ха­вран (Је­дин­ство, пи­о­нир­ке пу­шка), Ма­ри­ја За­ви­шић (По­ли­ца­јац, мла­ђе ју­ни­ор­ке пу­шка) и Урош Ива­нов­ски (Но­ви Сад 1790, ка­де­ти пи­штољ).

Фото: Филип Бакић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести