Кварови зауставили Борковића у Немачкој

ОШЕРСЛЕБЕН: Српски аутомобилиста Душан Борковић због кварова на возилу није успео да освоји бодове у немачком Ошерслебему током седмог викенда ТЦР шампионата.
Dušan Borković Foto: Dušan Borković
Фото: Dušan Borković

Борковићу је на обе трке у Алфа Ромео Ђулијети због електронског квара отказао серво управљач, а чак осми пут ове сезоне.

Након старта са 14. позиције брзо се пробио за три места, али је после неколико дуела са Паулсеном, који је у пар наврата ударио Борковићеву Алфу наневши му непоправљиву штету.

Српском асу је прво пукао сплитер, па му је блокирала летва волана, да би му на крају страдао и хладњак, после чега је дефинитивно морао у бокс у 11. кругу.

У другој трци Борковић се докопао шестог места, али му се јавио исти квар за крај малерозног викенда.

"Јако сам бесан. Не могу да верујем да ми на свакој трци, од када су после Бахреина заменили шасију, откаже исти део. Јако сам разочаран, а поготово ми је жао што сам у другој трци имао сјајну шесту позицију и повратио бих шесто место у генералном пласману. Аутомобили већ у среду крећу на Тајланд и неће имати времена да открију зашто само на мом аутомобилу једна те иста ствар отказује кад је све 100 одсто ново. Све су променили на ауту и проблем не нестаје", изјавио је Борковић након трка.

Душан Борковић после седам ТЦР викенда има 82 бода и заузима седмо место у генералном пласману.

Сада предстоји летња пауза у ТЦР шампионату, а наставак је заказан за 2. и 3. септембар на тајландском Бурираму.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести