Мандићева на првом Гран прију за титулу и 70.000 долара

Крем светског теквондоа одмериће снаге на првом Гренд слем тракмичењу у Кини. Нашу земљу ће, у суботу, представљати Милица Мандић (+67кг), док ће на наредном Грен слему учествовати и Тијана Богдановић и Вања Станковић.
milica mandic Tanjug
Фото: Tanjug

   Турнир у Кини окупља најбоље међу најбољима, елитне такмичаре који су освојили олимпијске и  светске медаље или Гран при титулу,као и оне који су учешће изборили преко квалификационог турнира и специјално додељење позивнице. Награди фонд је изузетан -  победник добија 70.000 долара, другопласирани 20.000  и трећепласирани 5.000 долара.

„Први Гренд слем по свему најављеном требало би да буде прави спектакл. Сама елита овог спорта ће се у наредних месец дана борити у Кини. Овако велики наградни фонд је по први пут у нашем спорту, као и број медија који ће пратити догађај. Милица је прво коло слободна као трећи носилац, а у следећем је чака Туркиња Нафиа Кус или квлаификанткиња Кинескиња. Полуфинале би могло да буде са актуелном светском и европском првакињом Бјанком Валдкен. Очекујем свакако добре мечеве“, рекао је тренер Драган Јовић.

Милица је ове године освојила светско злато али веома добро зна какве је ривалке чекају.

„Први пут у нашем спорту се одржава оваква врста турнира и не знам тачно шта да очекујем, правила су мало другачија него иначе, биће мало динамичније него на осталим такмичењима, али једва чекам да почне такмичење. Имаћу сјане ривалке, предвиђам жестоке борбе и верујем да ћу бити добра на овом спектакуларном турниру“, поручила је Милица.

С. Р.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести