Миленко Себић освојио бронзу и Србији донео пету медаљу

Српски репрезентативац у стрељаштву Миленко Себић освојио је бронзану медаљу у дисциплини малокалибарска пушка тростав на Олимпијским играма у Токију.
2
Фото: Screenshot

Он је у веома узбудљивој завршници, приликом пуцања у стојећем ставу, био бољи од такмичара из Норвешке.

Све време финалног такмичења држао се између трећег и шестог места, да би у завршници искористио грешке Кулиша и Шербачевича и преузео треће место од Норвежанина Хега.

Себић је завршио са 448.2 круга и освојио бронзану медаљу, што је највећи успех у његовој каријери.

Злато је освојио Кинез Жанг, а Kамински из Русије сребро.

Себић: Пет паклених година припрема уродиле плодом

Пет паклених година припрема за Токио су уродиле плодом и стварно сам презадовољан јер сам успео да "победим себе" и освојим медаљу, изјавио је српски стрелац Миленко Себић након освајање бронзане медаље у дициплини МК пушка тростав 50 метара.

"У Рију ми је мало недостајало, а био сам баш спреман за то финале. Било ми је баш тешко. Сада сам у глави зацртао резултат за финале, кад је иделано, али пошто је било ветра ишло се испод те моје границе. То је било добро, у финалу све креће од нуле, али ми је за нијансу било лаксе, него у квалификацијама, мало сам се растеретио", изјавио је Себић српским извештачима у Токију.

Он је додао да вероватно још није свестан успеха и подсетио на последњи хитац у којем је погодио "десетку".

"Знао сам да ми је то одлучујући метак, Норвежанин (Јон-Херман Хег, прим.аут) је био 0,7 иза мене. Брзо сам пуцао и када сам погодио, то је било то", кроз осмех је рекао Себић и подсетио да се дешавају моменти када се промаши мета, као што је то данас урадио Украјинац Сергеј Кулиш и открио да се и њему десило слично на финалу Светског купа у Болоњи.

Себић је на крају рекао да медаљу посвећује Бобани Величковић, некадашњој колегиници из репрезентације, која је преминула прошле године.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести