Могуће отказивање ОИ у последњем тренутку?

ТОКИО: Шеф организације Олимпијских игара у Токију, Тоширо Муто, није одбацио могућност да се Игре откажу у последњи час.
tokio1
Фото: Tanjug (AP Photo/Ćarlie Riedel)

Муто је на конференцији за новинаре на питање да ли би Олимпијске игре могле да буду отказане услед повећања броја оболелих од короне, рекао да ће пратити бројке и одржати консултације са колегама уколико буде потребно, пренео је Ројтерс.

Церемонија отварања Олимпијских игара заказана је за петак, али ће се већ сутра играти неки мечеви у софтболу и фудбалу.

Тедрос у Токију: Можемо победити ковид

ТОКИО: Шеф Светске здравствене организације Тедрос Гебрејесус изјавио је данас да се ковид-19 може победити уколико сви одиграју своју улогу.

"Дошао сам са једноставном, али хитном поруком: можемо да победимо ковид-19, али само уколико свако игра своју улогу. Нека ове игре буду извор наде и јединства, како бисмо постигли једнакост у вакцинама и окончамо пандемију", навео је Тедрос на Твитеру.

Председник МОК Томас Бах раније је изјавио да ће Тедрос бити у Токију у среду и да ће говорити пред члановима МОК-а.

СЗО је саветовао јапанске организаторе и МОК о мерама предострожности које треба да предузму учесници на спортским аренама током Олимпијских игара, пренео је Ројтерс.

Технички директор СЗО за питање ковида, Марија ван Керкхове, раније је овог месеца рекла новинарима да је апеловала на организаторе да предузму све мере да сузбију ширење ковида.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести