Освајачи олимпијских медаља стигли у Београд (фото, видео)

БЕОГРАД: Освајачи олимпијских медаља на Играма у Токију теквондисткиње Милица Мандић и Тијана Богдановић и стрелац Дамир Микец, допутовали су јутрос у Београд.
Танјуг/Милош Миливојевић
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Освајаче олимпијског злата, сребра и бронзе на београдском аеродрому дочекали су родбина, пријатељи, представници савеза и клубова уз овације, аплаузе, балоне, српске заставе и музику.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић/Српски освајачи медаља

Дочекао их је и министар спорта Вања Удовичић, као и многобројни представници медија.

Мандић: Нереално да имам два олимпијска злата

„Мени је све толико познато и толико страно, тако сам се осећала и на ОИ, нереално ми је када изговорим да имам два олимпијска злата, изајавила је данас олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић.

"Знали смо колико смо спремни. Притисак је увек био ту, али сми научили да се носимо са њим. Нереално ми је када изговорим да сам двоструки освајач злата", поручила је Мандић на конференцији за медије по доласка у Београд.

Милица је након учешћа на Олимпијским играма најавила крај каријере.

"Сада се осећам на врхунцу каријере. Мислила сам да нећу моћи више пута да поновим овај успех. Време је да предахнем, нисам спремна за нови олимпијски циклус. Тада ћу имати око 34 године. Време је за паузу, волела бих да уживам у овом моменту до краја", рекла је Мандић, која је суздржавала сузе.

Тијана Богдановић, освајчица бронзане медеље, каже да је свесна резултата који су направили.

"Када смо кретали знали смо величину овог такмичења. Задовољна сам бронзом. Нема разлога да будемо тужни. Када сам изгубила прву борбу цео свет ми се срушио, али имала сам времена да се исплачем. Имам две медаље на Играма и тиме сам задовољна", рекла је Бодгановић.

Тренер Драган Јовић Гале захвалио се свима на подршци.

"За нас је изузетно да нас овако пратите, али то је само када су ОИ. Четири медаље у три олимпијска циклуса је велики успех за било кога. Никада не можете да знате да ли ћете освојити медаљу. Ако имате добар тим, Савез и неколико залуђеника то је остварљиво. Очекујем да ће неко после нас тај низ наставити", рекао је Јовић.

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић/Милица Мандић
Микец: Неизмерно сам срећан

„Неизмерно сам срећан, али и даље нисам свестан да је медаља око мог врата, рекао је данас стрелац Дамир Микец”, освајач олимпијског сребра.

"Мојим колегиницама (теквондо Милица Мандић и Тијана Бошковић) је тај осећај познат, ја сам се сада први пут опробао. Почаствован сам што сам у свом спорту успео да стигнем до медаља на свим фронтовима. Сада смо на четири медаље, ми одавде сада навијамо за њих. Били смо близу још једне у миксу са Зораном Аруновић, то оставља горак укус", рекао је Микец на конференцији за медије пои доласку у Београд.

"Надам се да ће ме у наредним данима "пукнути у главу" колико је ово велики успех. Даћу све од себе да се квалификујем за Париз. Позивам Милицу да то исто учини", каже Микец.

Фото: Танјуг/М. Миливојевић/Дамир Микец са породицом

Он је истакао да је емотивно доживео дочек од српског тима након освајања медаље.

"Крену ми сузе, па стану. Када су ме колеге сачекале, тад сам се распадао. Када ти они честитају то је оно што вреди. То је права спортска породица, они су били срећни као да су они освојили медаљу", кажао је Микец.

Тренер Горан Микец, Дамиров брат, упитан ја како извлачи највише из олимпијског вицешампиона.

"Првенствено смо браћа, па све остало. Када се поставе границе, све је могуће. Видећемо да анализирамо ситуацију и да се припремамо за нови олимпијски циклус", рекао је он.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести