ЗОИ: Игњатовићева 14. у алпској комбинацији, Гизин најбоља

Најбоља српска скијашица, Невена Игњатовић заузела је 14. место у алпској комбинацији, у две дисцплине, спусту и слалому.
Nevena Ignjatovic/GUILLAUME HORCAJUELO
Фото: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Невена је у супусту била 16. од 30 такмичарки, уз резултат 1:42,88, док је тада најбоља била трофејна Американка Линдзи Вон, која је у другој трци излетела са стазе, промашивши капију.

Игњатовићева је у слалому остварила десето најбоље време (42,23), а на крају је, уз укупан резултат 2:25,11 заостала 4,21 секунду за новом олимпијском шампионком - Швајцаркињом, Мишел Гизин (2.20,90).

Фото: EPA/JEON HEON-KYUN

Друга је била Американка Микаела Шифрин (2:21,87), а трећа је  Швајцаркиња, Венди Холденер (2:22,34).

Спуст у алпској комбинацији био је прекинут на десет минута након тешког пада Белгијанке Ким Ванројсел. 

Српска скијашица Невена Игњатовић рекла је да је желела да оствари боље резултате на Зимским олимпијским играма, али да је задовољна постигнутим.

Игњатовићева је завршила такмичење у Пјонгчангу освајањем 14. места у алпској комбинацији. То је најбољи пласман Србије на Зимским олимпијским играма.

"Много је брже него на тренингу. У реду је, ово су ипак Олимпијске игре. Дуго је трајало од доласка на Игре до почетка комбинације. Али 14. место је супер и донеће ми бодове за Светски куп. Сад брже и боље скијам него на претходним такмичењима и све су ми већа очекивања. Свеукупан утисак са Игара је да је све јако брзо прошло. Нећу да кријем да сам хтела више, али и ово је ОК", рекла је Игњатовић. 

Игњатовић је рекла и да је тензија на Играма већа него на такмичењима у Светском купу. 
"Од Олимпијских игара очекујеш много, мало те стиска јер желиш много и тек сад сам се мало опустила. Светски куп је другачији, на то сам се навикла, овде је тензија првелика, јер сви желе много. Потрудила сам се максимално, сада идемо на још један олимпијски циклус", навела је Игњатовић. 
Она је додала да се српска екипа лепо провела у Пјонгчангу и да је то био "баш прави тим", као и да јој је жао што нема прилику да се више дружи са њима. 
Игњатовић ће 3. марта учествовати на трци у Кран Монтани. 
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести