Почео атлетски митинг Сербиан Индор

Шести међународни атлетски митинг Сербиан Индор почео је вечерас у Атлетској дворани у Београду, уз учешће неких од највећих звезда светске атлетике
Počeo atletski miting Serbian Indoor  Foto: Tanjug/video
Фото: Почео атлетски митинг Сербиан Индоор Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Шести међународни атлетски митинг Сербиан Индор почео је вечерас у Атлетској дворани у Београду, уз учешће неких од највећих звезда светске атлетике, на челу са светским рекордером у скоку с мотком Армандом Дуплантисом.

"Вечерас ће наступати атлетичари који су шампиони, гледаћемо светске рекордере. Хвала Београду и Министарству омладине и спорта заа финансијским средства без којих не бисмо одржали такмичење", рекао је председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић на свечаном отварању.

Заменик градоначелинка Београда Горан Весић, који је званично отворио митинг, изјавио је да је ово само припрема за оно што Београд чека следеће године.

"Срећан и поносан што је Београд један од ретких градова у свету у коме одржава међународно спортско такмичење. Организовање такмичења у време пандемије је равно херојству. Ово је само припрема за Светско дворанско превенство следеће године. Атлетски савез и Београд даће све од себе да то буде најбоље најмасовније првенство", рекао је Весић.

Председник Европске атлетике Добромир Карамаринов захвалио се пријатељима и сарадницима из Атлетског савеза Србије и града Београда на сарадњи, као и да је поносан на све учеснике београдског митинга.

"Желим вам срећу у припреми за СП 2022. Биће то најбоље дворансконпрвенство икада организовано. Атлетичарима желим срећу у 2021.години", рекао је Карамаринов.

Такмичење је отворено скоком у даљ у мушкој конкуренцији, након чега следи и скок с мотком, а српска атлетичарка Ивана Шпановић скакаће од 19 сати.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести