Потписана Декларација о оснивању Регионалне лиге у боксу

БЕОГРАД: Декларација у оснивању регионалне лиге у боксу у којој ће учествовати клубови из шест земаља бивших чланица СФРЈ потписана је данас у Београду.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Потпис на Декларацију ставили су овлашћени представници савеза Блажо Шарановић (Црна Гора), Базе Доневски (Македонија), Иван Матковић (Хрватска), Ненад Боровчанин (Србија) и Миленко Томиц (БиХ). Представник Словеније није био у могућности да присуствује овом историјском састанку, али је Боксерски савез Словеније накнадно потписао овај документ. 

Како се наводи у саопштењу, Савези су се усагласили и потписали Декларацију, која се јавља као потреба за успостављањем одрживог такмичења највишег нивоа квалитета за регион. Дефинисани су правци међусобне сарадње, заједничког деловања и сарадње, све у духу промоције толеранције, културе мира и дијалога, али и јачању бокса као спорта на овим просторима.

Регионална лига у боксу екс YУ земаља је клупско такмичење које ће имати и заједничке органе: Надзорни одбор и Секретаријат. Ови органи ће имати за задатак да обезбеде неопходне програмске и логистичке услове за несметано успостављање и функционисање лиге.

Надзорни орган представља извршно тело које ће чинити председници свих шест земаља учесница Регионалне лиге, а Секретаријат је оперативно тело које ће чинити секретари свих савеза који чине лигу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести