Првенство Војводине: Инђијцима и Суботичанима највише одличја

Стрелци Војника из Суботице и инђијске Младости покупили су највише одличја на Првенству Војводине у гађању серијском малокалибарском пушком у Б и Ц програму, одржаном у Сремској Митровици.
Strelci
Фото: Детаљ са такмичења у Сремској Митровици

У  Б програму (пионири и пионирке) стрелци Младости освојили су све три медаље у категорији пионира. У гађању МК пушком из лежећег става (30 метака) тријумовао је Страхиња Бојић, испред клупског друга Вељка Михајловића, који је био најбољи у троставу (3 пута 10 метака). Младост је освојила екипну титулу МК пушком лежећи, док у троставу није било довољно екипа за тимског проглашење.

Најуспешније пионирке биле су Милица Велимиров из Бечкерека 1825 (30 метака лежећи) и Марија Алексић из Панчева 1813 (тростав). Екипне златне медаље отишле су такмичаркама Стражилова из Сремских Карловаца (30 метака лежећи) и девојкама из Уљме (тростав).

Пласман освајача медаља у обе дисциплине Ц програма (општа мушко-женска категорија) је идентичан.  Драгослав Радаковић (Војник) је победио и у троставу и у гађању МК пушком лежећи, испред клупског друга Тибора Мартона и Славка Бабића (Стражилово). Војник је тријумфовао у екипном такмичењу МК пушком лежећи, а Стражилово у троставу.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести