Рвачки Меморијал „Ференц Чаба” у Кањижи: На струњачама више од 300 такмичара

Рвачки клуб Потисје из Кањиже био је домаћин деветог међународног турнира Меморијал “Ференц Чаба”, у знак сећања на вишеструког државног првака, репрезентативца Југославије и јединог олимпијца из ове средине. 
rvanje potisje
Фото: Рвачки подмладак Потисја из Кањиже, фото: Дневник

На струњачама спортске хале Бања Кањижа учествовало је 307 такмичара млађег узраста из 41 клуба из Србије, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније, Чешке, Словачке, Украјине, Бугарске, Грчке, Аустрије, Немачке и Молдавије.

Рвачки подмладак из 13 земаља приказао је занимљиве борбе. Надметање је била у шест узраста у мушкој и три у женској конкуренцији. За најбољег домаћег такмичара проглашен је Јован Миолски из зрењанинског Пролетера, који је код пионира рођених 2005-2006. године тријумфовао у категорији до 46 килограма. Пехар за најбољег иностраног такмичара  понео Николас Хондоронасиос из Грчке, који је у истом узрасту био најуспешнији у категорији до 55 килограма.

Председник Рвачког клуба Потисје  Рудолф Рекецки каже да је најважније да се ради са младима и да на оваквим турнирима чланови подмлатка стичу искуство у међународној конкуренцији.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести