Скупштина ОКС у Тршићу - у част Вука Караџића

БЕОГРАД: Редовна седница Скупштине Олимпијског комитета Србије (ОКС) одржаће се 23. марта у Тршићу, родном месту Вука Стефановића Караџића, одлучио је Извршни одбор ОКС.
OKS
Фото: OKS

На седници којом је председавао први човек ОКС Божидар Маљковић, Тршић је изабран за место одржавања редовне Скупштине како би се дао допринос обележавању 200 година од првог издања "Српског рјечника“ који је написао Вук Стефановић Караџић, а који је издат 1818. године.

Истовремено, Олимпијски комитет Србије у сарадњи са градом Лозницом тог дана отвориће изложбу посвећену историјату Олимпијских игара.

Извршни одбор прелиминарно је усвојио финансијски и извештај о раду ОКС за 2017. годину, као и план рада за 2018. годину и упутио их је на финално усвајање члановима Скупштине.

Такође, разматрани су и одобрени захтеви Специјалне олимпијаде за препознавање као надлежног савеза за спорт особа са посебним потребама, као и захтеви Џудо савеза Србије и Ватерполо савеза Србије за давање сагласности за организацију Светских и Европских првенстава за сениоре и јуниоре у 2020. и 2021. години.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести