Српским спортистима бесплатно тестирање на КОВИД-19

БЕОГРАД: Свим српским спортистима и тренерима биће омогућено бесплатно тестирање на КОВИД-19 захваљујући споразуму између Завода за спорт и Дирекције за националне референтне лабораторије.
Besplatno testiranje na kovid/Tanjug/Rade Prelic
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Како је на свечаном потписивању објаснио министар омладине и спорта Вања Удовичић у систему спорта има око 500.000 људи и њима ће, уз редовне здравствене прегледе у Заводу, сада бити омогућено и тестирање на корона вирус.

Уговор су потписали директор Завода за спорт Горан Бојовић и директор Дирекције Ненад Доловац.

"Омогућавамо целокупном систему спорта да има додатну заштиту и на одговаран начин превентивно санирамо здравствене неправилности и спречимо да се зарази више људи. У систему спорта има око 500.000 људи, осећамо велику друштвену одговорност, знамо да је значајно да смањимо могућност заражавања и несметано омогућавање тренинга и такмичења", рекао је Удовичић.

Он се посебно захвалио колегама министрима Браниславу Недимовићу и Златибору Лончару, који су како је рекао, по ко зна који пут помогли систему спорта.

"Ово је доказ да сви заједно као један тим можемо да победимо невидљивог непријатеља, да делујемо и превентивно и одговорно.Такође, ово је значајна и финансијска помоћ свим клубовима, на овај начин олакшавамо њиховим буџетима јер бесплатно сви могу да се тестирају. Важно је и из здравствених аспеката, али и за даље обављање тренинга и такмичења", истакао је Удовичић.

У име спортиста на подршци се захвалила олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић.

"Без подршке не бисмо успели да правимо врхунске резултате. Хвала вам што бринете о нашем здрављу и олакшавате почетак нових такмичења и тренинга", рекла је Мандићева.

На свечаном потписивању уговора у Палати Србија били су присутнио министри Недимовић и Лончар, као и селектор ватерполиста Србије Дејан Савић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести