Тренер стонотенисерки Новог Сада: Добрано ћемо ознојити првака Европе 

НОВИ САД: Стонотенисерке Новог Сада у уторак (Спенс, 18.30) играју први меч четвртфинала Лиге шампиона против актуелног првака Европе, екипе Тарнобрзег.
v
Фото: Tijana Jokić, predvodnica Novosađanki/Vukša

Пољски великан стиже у најјачем саставу предвођен 10. и 11. играчицом света, Кинескињама Јинг и Ксиаоксин, уз најтрофејнију европску играчицу деценије, Румунку Самару. Нови Сад ће им се супроставити српским играчицама по чему је јединствен у Европи.

- Сумњам да је икада, бар не у новијој историји, неки тим који је играо четвртфинале елитног такмичења наступао само са домаћим играчицама. Поред тога наш просек је 25 година насупрот 36. То је наша реалност, али и наш понос и шанса да развијамо своје. Сада видимо колико су Анети Максути или Тијани Јокић, све ове године, значиле европски мечеви јер су дошли на тај ниво да могу да се носе с најбољим играчицама у Европи. Тарнобрзег јесте апсолутни фаворит, али овде на Спенсу сваки тим се добрано ознојио. Меч са прваком Европе јесте награда за клуб, за наш Град, за играчице и за публику коју очекујемо у великом броју - истакао је тренер Слободан Стојанов. 

Пласманом међу 8 најбољих у Европи стонотенисерке Новог Сада направиле су највећи подвиг у клупској историји и поновиле успех некадашњег клуба које се такође звао СТК Нови Сад из 60-их година прошлог века када је 1967 године играо четвртфинала Купа европских шампиона. Садашњи Нови Сад се може подичити и са два узастопна пласмана у полуфинале Купа Европе у сезонама које су претходиле овогодишњем историјском успеху. 

Цена карата за сусрет Нови Сад - Тарнобрзег је 400 динара. Свака улазница уједно је и томбола, чија је главна награда бицикл од Инвикта-бајка, уз још 25 награда укупне вредности од вишео од 200.000 динара.

Реванш утакмица четвртфинала Лиге шампиона игра се 26. јануара у Пољској. 

Ј. Г.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести