Трке на Берановцу после 20 година, преносе се уживо

КРАЉЕВО: После паузе од готово две деценије, трке на стази Берановац у Краљеву биће уживо преношене и то преко интернета уз коришћење десетак дигиталних камера високе резолуције и две камере из ваздуха.

Организатори кажу да се очекује најјачи састав возача и возила у овом тренутку.

Дејан Лазаревић, организатор трке „Велика награда Краљева“ каже за Танјуг да се под слоганом “Берановац једна прича”, у суботу и недељу органузује дупли програм на кружној стази Берановац.

„У питању је шеста и седма трка државног шампионата, и на њима ће се одлучивати о шампионским титулама у шампионату Србије.

"Очекујемо велики број такмичара, поштену борбу и велику број гледалаца. Обезбедили смо и пренос уживо који ће моћи да се преузме са нашег линка, а осам камера ће бити на стази. Средили смо стазу колико смо могли и надам се да ће бити добро“, рекао је Лазаревић.

Ипак љубитељи ауто трка из Краљева и других крајева Србије и шире, знају да је гледање трке уживо са Берановца, доживљај више.

Берановац је изграђен седамдесетих година прошлог века по узору на чувени “Хокенхајм” у Немачкој. 

Недостатак новца у ауто-мото спорту условио је да ово тркалиште, саграђено као полигон за обуку војних возача, у протекле две деценије тавори, ишчекујући више пута најављивану реконструкцију.

Берановац, на површини од око 50 хектара располаже ауто-стазом од 5.200 и мото-стазом од 2.350 метара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести