Вучић освајачима медаља: Обрадовали сте српски народ

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са новим прваком света у џудоу Немањом Мајдовом и бронзаним одбојкашима са Европског првенства и захвалио им се што су обрадовали наш народ.
Predsednik Vucic sa sportistima
Фото: predsednik.rs

Вучић је, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, на пријему у згради Председништва поручио да Србија жели да улаже у спорт и да ће освајачи одличја најкасније до четвртка бити награђени.

"Хвала вам што сте обрадовали наш народ, видео сам да је због Мајдова било велико славље и у Републици Српској. Захвалио бих се на великој борбености, на медаљама. Знате колико су се сви нервирали и секирали, само је Никола (селектор одбојкаша Грбић) био миран. Сви су били сјајни, ви сте понос Србије. Верујем да ће те донети свима нама још радости", поручио је Вучић спортистима.

Вучић је најбољем блокеру Европског првенства Срећку Лисинцу рекао да би у родном месту одбојкаша, Врњачкој бањи, требало да се сагради одбојкашки центар, подсетивши да се у том месту направили базени у које је уложено 1,5 милиона евра.

Како је нагласио председник Вучић, држава је спремна да уложи новац и у домаћинство одбојкаших и џудо првенстава.

"Спремни смо да платимо, ако постоје услове да добијемо организацију. Понудићемо и Арену, желимо са пружимо најбоље услове. Битна су нам Европска и Светска првенства, наравно и Олимпијске игре на којима ће наши спортисти у Токију имаћи веће награде за успехе", рекао је Вучић, додавши и да је план и да се крене у реновирање фудбалских стадиона.

Првак света у џудоу Немања Мајдов нагласио је да је од почетка веровао да ће бити најбољи на шампионату у Будимпешти.

"У финалу је било лакше него што сам очекивао. Био сам најмлађи учесник, аутсајдер, али сам их све изненадио", рекао је Мајдов.

Вучић је од одбојкаша добио дрес репрезентације Србије са потписима играча, а од Мајдова статуу џудисте.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести