Паланчани преокретом до бодова

Бачка – Инђија 2:1 (0:1)

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Славко Малетин – Вава’’, гледалаца око 1.500, судија: Радаковић (Нови Сад). Стрелци: Ф. Бајић у 51. и Тривуновић (из једанаестерца) у 65. минуту, а Вучетић у 11. минуту за Инђију. Жути картони: Илић, М. Бајић (Бачка), Валентић, Вукчевић, Вучетић, Босанчић (Инђија).

БАЧКА: Вујасиновић 7, Николић 7, Станковић 7, Илић 7, Томчић 7, Мојсиловић 7, Ф. Бајић 8, Балабановић 7 (М. Бајић 7), Чековић 7 (Галић -), Тривуновић 8, Миловац 7 (Носковић -).

ИИНЂИЈА: Милиновић 7, Валентић 7, Вукчевић 6, Симуновић 7, Пејић 7, Србијанац 6 (Вукомановић 7), Вучетић 7, Вуковић 7, Јовановић 7 (Босанчић 7), Димитрић 7 (Јун -), Георгијевић 7.

Војвођански фудбалски дерби припао је домаћину, али тек после преокрета у других 45 минута. Овом победом Бачка је задржала корак са Напретком са ким дели прво место у Првој лиги.

Прво полувреме припало је у сваком случају гостима из Инђије и резултатски и по приказаној игри. Домаћи фудбалери нису ни изблиза показали партију као у првих десет кола, а то је одлична Инђија знала да казни у раној фази меча у 11. минуту преко Вучетића који се најбоље снашао у шеснатестерцу и поред индолентне одбране Бачке затресао мрежу. Истина, након водећег гола домаћин је сатерао Инђију у свој шеснаестерац, али без озбиљније прилике. Додуше, домаћи навијачи су имали мноштво негодовања на рачун судијске тројке на челу са Радаковићем који, по њиховом мишљењу, није досудио једанаестерце за домаћина.

У наставку је виђена сасвим друга прича. Бачка је свесна да нема више шта да чека, кренула офанзивније и агресивније ка голу гостију и већ у 51. минуту преко омаленог Филипа Бајића поравнала резултат. Бајић је одлично прошао по десној страни, ушао у шеснаестерац и сасвим искоса са десне стране прецизним шутем по земљи погодио доњи десни угао. Изједначујући гол Бајића као да је тргнуо домаћи састав који је играо знатно боље него у првом полувремену. „Резервиста’’ домаћих Марко Бајић непрописно је заустављен у шеснаестерцу гостију, а сигуран егзекутор са беле тачке био је капитен Бачке Весељко Тривуновић који је тако донео потпуни резултатски преокрет.

До краја меча је једино вредна помена одлична прилика гостију двадедесетак минута пре краја када је голман домаћих Владимир Вујасиновић успешно зауставио шут Вукомановића искоса са десне стране, а одбијена лопта је после другог покушаја фудбалера из Инђије отишла у гол аут.

Д. Зорић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести